TEHNO SAVJETI

Dosta vam je? Evo kako ćete blokirati SMS gnjavatore na Androidu

29.08.2019 u 11:52

Bionic
Reading

Pokazat ćemo vam nekoliko načina kako blokirati one koji vas stalno gnjave neželjenim tekstualnim porukama na uređaju s Googleovim operativnim sustavom

Pogledajte pregled aplikacija pomoću kojih ćete blokirati spam SMS-ove na smartfonu s Androidu.

Ne zovi

Prvi korak svakako treba biti prijava pošiljatelja neželjene poruke u HAKOM-ov registar Ne zovi, besplatni javni registar telefonskih brojeva potrošača koji ne žele da ih trgovci kontaktiraju putem telefona ili SMS i MMS poruka u svrhu promidžbe i prodaje, propisan Zakonom o zaštiti potrošača.

Truecaller

Ova aplikacija blokira neželjene pozive i SMS poruke, a moguće je i kako će prepoznati neke nepoznate pozive ako ih pronađe u svojoj bazi. Može vam prikazati koliko je još korisnika prijavilo neželjene poruke iz istog izvora, automatski blokirati najpoznatije spamere... Ako ipak propusti neku neželjenu poruku, možete dodati broj u bazu podataka ili ga, po potrebi, ukloniti.

Aplikacija je besplatna, za pretplatu ćete dobiti pristup dodatnim značajkama.

TEHNO VODIČ

Tražite smartfon s izdržljivom baterijom? Pogledajte ovih šest modela

Pogledaj galeriju

Key Messages

Aplikacija Key Messages, između ostalog, nudi mogućnost blokiranja pojedinačnih pošiljatelja ili grupiranih ih po određenom kriteriju (recimo, dijelu broja ili riječi). Time ćete lakše blokirati tvrtke koje vam šalju spam.

Automatski će pregledati vaš digitalni sandučić za poruke i u njemu pronaći neželjene poruke te ih potom prikriti. Ako slučajno označi nekog pošiljatelja kao spamera a on to nije, nema problema - lako ćete ukloniti tu oznaku s tog kontakta. Osim crne možete napraviti i bijelu listu pošiljatelja čije poruke želite primati, bez obzira što bi ih aplikacija inače označila kao spam.

Besplatna je ako ste voljni pristati na prikaz oglasa, a postoji i verzija za koju možete plaćati pretplatu i dobiti dodatne značajke.

AntiNuisance

AntiNuisance je laka aplikacija koja omogućava stvaranje bijelih i crnih lista za propuštanje i blokiranje SMS-ova i poziva. Možete blokirati poruke koje stižu s određenih brojeva ili s određenim imenima, kao i odrediti riječ koja će aktivirati blokadu ako ju aplikacija nađe u poruci te prijaviti spma koji se uspio provući. Također je besplatna uz oglase i ima inačicu bez oglasa, uz plaćanje.

Microsoft SMS Organizer

Nekad dostupna samo u Indiji, ovu Microsoftovu aplikaciju sad je moguće koristiti bilo gdje. Premjestit će poruke koje prepozna kao promotivne u mapu Promotions, gdje ih možete brisati sve odjednom ako želite. Slično tome, SMS-ovi s blokiranih brojeva pojavit će se u mapi Blocked. Također možete stišati obavijesti o neželjenim SMS porukama.

Može automatski brisati blokirane i promotivne poruke u unaprijed određeno vrijeme. Tu su i mapa Starred za posebno označene razgovore te Reminders, s potencijalno korisnim informacijama izvučenim iz vaših razgovora.