TEHNO VODIČ

Zanima vas kako funkcionira Appleova kreditna kartica? Evo što trebate znati

 • Autor: Miroslav Wranka
 • Zadnja izmjena 27.08.2019 12:31
 • Objavljeno 27.08.2019 u 12:31
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Apple Card moći ćete koristiti digitalno i u fizičkom obliku, za plaćanja putem servisa Apple Pay i drugih. Za beskontaktno plaćanje morat ćete pri ruci imati iPhone ili Apple Watch

Apple Card prva je kreditna kartica u Appleovoj ponudi, s podrškom za aplikaciju Wallet za iPhone ili Apple Watch i servis Apple Pay. Izdala ju je banka Goldman Sachs. Za situacije u kojima ju ne možete koristiti za digitalno plaćanje dobit ćete i fizičku bankovnu karticu, s vašim imenom laserski urezanim u površinu od titana.

Za razliku od većine drugih, na Appleovoj nema broja kartice ili koda CCV. Ti su podaci pohranjeni u vašoj aplikaciji Wallet, što znači kako će ju vjerojatno biti dosta zahtjevno koristiti bez iPhonea.

TEHNO SAVJETI

Isprobajte ovih osam načina za brže punjenje iPhonea

Pogledaj galeriju
9

Nudi zanimljive nagrade ako ju koristite u kombinaciji sa servisom Apple Pay. Primjerice, možete dobiti do tri posto povrata pri kupovini kod trgovaca partnera ili izravno od Applea, dva posto za sve ostale kupovine putem Apple Paya i jedan posto ako koristite fizičku karticu.

Svi povrati bi trebali biti obavljani na dnevnoj bazi na vaš račun Apple Cash u aplikaciji Wallet, piše Business Insider. Apple Cash možete koristiti za kupovinu i za podmirivanje računa za Apple Card.

Apple Card nema naknada za korištenje, naknada za kašnjenje s plaćanjem, kao ni uobičajenih naknada koje obično idu uz druge kreditne kartice. Zahvaljujući integraciji s aplikacijom Wallet i servisom Apple Pay dobit ćete puno podataka o svakoj kupovini, uključujući i lokaciju gdje je kupovina obavljena, ali i kolike kamate plaćate.

Kako do kartice Apple Card?

Kako bi dobili karticu Apple Card otvorite aplikaciju Wallet i kucnite dugme sa znakom plus (+) u gornjem desnom kutu. Odaberite Apple Card i ispunite obrazac. Prođete li kratkotrajnu provjeru možete početi koristiti karticu odmah, s dodijeljenim kreditnim limitom.

Kako plaćati koristeći Apple Card?

Tri su načina na koja možete koristiti Apple Card:

 • kombinacijom aplikacije Wallet i servisa Apple Pay
 • kao svaku drugu fizičku kreditnu karticu
 • pohranom broja kreditne kartice kod trgovca.

Po završetku postupka prijave Apple Card će biti automatski dodana u aplikaciju Wallet. Nakon toga ju možete koristiti kao i bilo koju drugu karticu koju ste dodali u iPhone.

Kad dobijete fizičku karticu, možete ju također koristiti kao i bilo koju drugu, uz jednu iznimku: ne podržava beskontaktno plaćanje. Za to ćete trebati koristiti iPhone ili Apple Watch.

Što ako zatrebate broj kartice ili CCV?

Apple Card može generirati virtualni broj kreditne kartice za kupovine za koje ne koristite Apple Pay. Evo kako ćete ih naći:

 • Otvorite aplikaciju Wallet.
 • Kucnite na Apple Card.
 • U gornjem desnom kutu kucnite na sličicu s tri točkice.
 • Kucnite na Card Information.
 • Trebao bi se pojaviti broj kartice, datum isteka i CCV.

Možete kucnuti na Request New Card Number ako posumjate da se netko zlonamjeran dokopao broja kartice. Dobit ćete novi virtualni broj kojeg možete koristiti uz fizičku karticu koju već imate.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!