horor autora horora

Dosta mu je političara: Stephen King izbrisao Facebook profil u strahu od širenja lažnih vijesti

03.02.2020 u 09:52

Bionic
Reading

Slavni pisac horora ostaje vjeran Twitteru koji je još lani odlučio da više neće objavljivati političke oglase

'Napuštam Facebook', napisao je Stephen King u petak na Twitteru. 'Nije ugodno s poplavom lažnih informacija koje su dopuštene u njegovom političkom oglašavanju, niti sam uvjeren u njegovu sposobnost zaštite privatnosti svojih korisnika. Ako želite, slijedite me (i Molly, aka The Thing of Evil) na Twitteru.'

Profil najpoznatijeg autora horor romana izbrisan je i više ga se ne može pronaći na Facebooku. King je, između ostalog, objavio 61 roman, uključujući sedam pod pseudonimom Richard Bachman, te oko 200 kratkih priča. Njegova djela prodana su u više od 350 milijuna primjeraka, a po mnogima su snimljeni dugometražni filmovi, televizijske serije i nacrtani stripovi. Ovaj 72-godišnjak politički je veoma aktivan i javnosti su dobro poznati njegovi stavovi o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. No ni Facebook King nikad nije nije obožavao.

King je tako reagirano na odluku Facebooka od 9. siječnja da neće zabraniti političko oglašavanje ili pokrenuti bilo kakve mjere kojima bi se izbjegle laži u oglasima koje političari objavljuju na interneta. Facebook omogućava oglašivačima da oglasima ciljaju male grupe, specifične grupe korisnika.

Neki kritičari, uključujući čak i zaposlenike Facebooka, zabrinuti su da bi takvi politički oglasi mogli naštetiti demokraciji i samoj kompaniji. S druge strane, Kinge je ostao vjeran Twitteru, koji je još u listopadu objavio da više neće objavljivati političke oglase.