NEMA VIŠE PRAĆENJA

Novo izdanje iOS-a donosi dva zanimljiva noviteta

03.02.2020 u 07:05

Bionic
Reading

Uklonjena je mogućnost praćenja lokacije zbog koje se Apple našao nedavno na udaru kritika

Apple je objavio nadogradnju svog operativnog sustava iOS. Izdanje 13.3.1 donosi barem dvije važne popravke.

Prvo, uklonjena je mogućnost dodavanja kontakata bez unosa lozinke za Screen Time. To su koristili mlađi vlasnici iPhonea, pa će vjerojatno olakšati život roditeljima.

Drugo, za iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max dodana je mogućnost isključivanja praćenja lokacije pomoću čipa U1 Ultra Wideband.

TEHNO PREGLED

Pogledajte neke od najjednostavnijih i najboljih nadzornih kamera u ponudi

Pogledaj galeriju

Apple se tijekom prošlog mjeseca našao na udaru kritika nakon što je stručnjak za računalnu sigurnost Brian Krebs otkrio kako novi iPhonei i dalje prate njihove vlasnike, iako su oni isključili praćenje u postavkama.

U Appleu su za to okrivili novi čip U1 i međunarodne propise koji brane korištenje ultraširokopojasne tehnologije na određenim lokacijama te dodali kako su prikupljeni podaci o lokaciji bili zadržani na uređaju, odnosno kako ih jabučari nisu prikupljali. Ipak, u novom izdanju IOS-a dodali su mogućnost isključivanja i tog načina praćenja.

Također je popravljeno više propusta u aplikacijama Mail, FaceTime, Photos i CarPlay za iPhone i iPad. Digitalna pomoćnica Siri dobila je podršku za novi jezik, a manje softverske nadogradnje stigle su i za operativne sustave macOS, watchOS i tvOS, piše Verge.