VIDEOIGRE ZA PAROVE

Dosađujete se? Izdvojili smo najbolje videoigre koje možete zaigrati s boljom polovicom

10.05.2020 u 08:15

Bionic
Reading

Od arkadnih utrka do akcijskih avantura, donosimo vam kratku, ali slatku listu najboljih videoigara koje možete zaigrati s boljom polovicom

Ako ste zbog globalne situacije odlučili još malo ostati u kući, to nipošto ne znači da se ne morate zabaviti. Isprobajte ove videoigre sljedeći put kad ama baš ničeg nema na TV-u ili ako vam je stalo do malo interaktivnije zabave. Najbolje od svega je to što ih možete igrati udvoje.

Luigi's Mansion 3

U Luigi's Mansionu 3 Marijev plašljivi brat mora spasiti prijatelje iz ralja ukletog hotela. Mod za dva igrača se, doduše, ne otključava tek nakon što provedete oko dva sata u igri, no nakon tog trenutka pretvara se u jedno od najpristupačnijih iskustava za igru s prijateljima ili partnerom.

Ako vaša bolja polovica nije baš prevelik meštar u videoigrama, možete joj dati ulogu Gooigija, Luigijeva klona napravljenog od sluzi koji možda ima manje zdravlja, ali to nadoknađuje beskonačnim brojem života. Kontrola lika koji ne kažnjava za povremene greške i činjenica da se hrpa slagalica u igri rješava uz pomoć drugog igrača čini Gooigija korisnim likom koji drugom igraču neće ostaviti dojam da radi ništa dok vi radite apsolutno sve.

Luigi's Mansion 3 dostupan je na Nintendo Switchu.

Lovers in a Dangerous Spacetime

Lovers in a Dangerous Spacetime nevjerojatno je rijetka vrsta videoigre koja je jednako uzbudljiva koliko je dražesna. Sile Anti-Ljubavi prijete svemiru, a vi i vaš partner morate putovati bezdanom, vozeći neonski svemirski brod koji zajedno kontrolirate. Dok jedan igrač, primjerice, upravlja kormilom, drugi ga može popravljati, upravljati štitovima ili koristiti jednu od brojnih i vrlo zabavnih oružanih platformi.

Završavanjem brojnih nivoa koji su, podsjetimo, nasumično generirani spašavat ćete svemirske zečeve, boriti se protiv negativaca i probijati se kroz velik broj izvrsno zamišljenih negativaca. Lovers in Dangerous Spacetime idealan je naslov za parove, što zbog same tematike, što zbog činjenice da oboje u isto vrijeme učite kako upravljati brodom, dramatično smanjujući frustraciju uzrokovanu nejednakom razinom vještine, prisutnu u mnogim drugim sličnim igrama.

Lovers in a Dangerous Spacetime dostupan je na PlayStationu 4, Xboxu One, PC-ju i Nintendo Switchu.

Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart je, bez dvojbe, najbolja karting igra na bilo kojoj platformi. Riječ je o iznimno zabavnoj i inkluzivnoj igri napravljenoj za sve uzraste i razine vještine. Upravo zato jako nam je drago što osmi nastavak dostupan na Switchu i Wii U nema problema s pokazivanjem zubi ako odlučite podići težinu.

Riječ je o trkaćoj igri koja može biti kompetitivna koliko god vi želite, a nudi plejadu poznatih likova iz brojnih Nintendovih franšiza (koji se natjeruju po hrpi fantastično osmišljenih staza). I da, vjerovali ili ne, također se radi o jednom od naslova koji će zbog pristupačnosti rado zaigrati i oni koji nisu pretjerano vični videoigrama.

Overcooked! 2

Uživali u kuhanju ili ne, jako je teško oduprijeti se izvrsnom Overcookedu! 2, igri koja gejmere uči koordinaciji i planiranju uz zdravu dozu arkadnog ludila i mahnite borbe protiv sve okrutnijeg vremenskog roka. Najveća draž Overcookeda oduvijek je bio dio u kojem se za uspjeh treba jako dobro dogovarati - destruktivni komentari ne pomažu nikome, dok strpljenje i mogućnost komunikacije i kompromisa rezultiraju maksimalnim rezultatima. Igrači moraju slagati recepte i na vrijeme isporučiti narudžbe, a kako bi to napravili, svatko će u nekom trenutku morati raditi neku od ključnih stvari, bilo to pranje tanjura ili rezanje krumpira za pomfrit.

Svemu ovome doprinosi bizaran dizajn nivoa koji se mijenjaju iz običnih restorana u leteće kuhinje što ih nebom nose baloni, prometna križanja ili krhke konstrukcije iznad grotla užarenog vulkana. Da, Overcooked se nikad ne trudi biti ozbiljan, što doprinosi ponekad intenzivnom, ali uvijek zabavnom gameplayu savršenom za zabavu s voljenom osobom.

Overcooked! 2 je dostupan na PC-ju, Nintendo Switchu, PlayStationu 4 i Xboxu One.