MIGRACIJA PODATAKA

Domaća IT tvrtka Syntio patentirala svoje rješenje u Američkom uredu za žigove

04.12.2023 u 13:07

Bionic
Reading

Zagrebačka tvrtka Syntio, koja se bavi podatkovnim inženjeringom u cloudu, dobila je patent broj 11.829.343 u Američkom uredu za patente i žigove (USPTO) za svoje rješenje kojim značajno unaprjeđuje migraciju podataka u cloud za korisnike. Autori patenta su Tomislav Domanovac, jedan od osnivača Syntija i Ivan Zeko, stariji podatkovni inženjer (Senior Data Engineer), izvijestili su iz tvrtke

Uspješno međunarodno patentiranje od strane ove prestižne organizacije velik je uspjeh za Syntio, koji je među rijetkim hrvatskim tvrtkama s tim postignućem, ističu iz kompanije. Financial Times je uvrstio Syntio u svoju FT 1000 listu najbrže rastućih europskih tvrtki.

'Tijekom razvoja našeg Dataphos Publisher alata dizajnirali smo posebnu metodu koja unaprjeđuje migraciju podataka u cloud za naše korisnike. Ovo rješenje omogućuje optimizaciju poslovnih procesa vezanih uz cloud usluge, poput organizacije podataka, sažimanja informacija i na kraju, našim korisnicima omogućuje brže donošenje poslovnih odluka. Uspješno patentiranje u SAD-u potvrđuje kvalitetu naših proizvoda i služi kao vrlo važno priznanje za sav trud koji smo uložili u razvoj naše multicloud platforme', izjavio je Davorin Cetto, direktor i jedan od osnivača Syntija.

Portfelj klijenata tvrtke Syntio uključuje vodeća multinacionalna poduzeća u području maloprodaje, logistike, telekomunikacija, financija, farmaceutike i hoteljerstva, a svoju ulogu na tržištu vide kroz povezivanje podatkovnog inženjeringa, cloud tehnologije i inovativnosti. Syntio je jedan od vodećih Google Cloud partnera za data engineering na najvišoj razini, navodi se u priopćenju za medije. Osim Googlea, partneri su i s Amazon Web Serviceom i Microsoft Azureom.

United States Patent and Trademark Office (USPTO) federalna je agencija SAD-a, zadužena za odobravanje i registraciju patenata. Organizacije djeluje međunarodno te nastupa kao svjetski autoritet na području dodjele patenata i donosi visoke kriterije u proces patentiranja, što donosi dodatan značaj priznanju kojeg je uspješnim patentiranjem zaslužio Syntio.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.