POČELE PREDBILJEŽBE

Dolazi nam Sony Xperia Z1 Compact!

18.02.2014 u 06:31

Bionic
Reading

U ponudu Hrvatskog Telekoma uskoro stiže jedan od najzanimljivijih pametnih telefona koji su se pojavili prošle godine. Predbilježbe su već krenule

S dimenzijama 127 puta 64,9 puta 9,5 mm Xperia Z1 Compact nešto je manji od Xperije Z1, a teži 137 grama.


Pogoni ga Qualcommov četverojezgreni procesor Snapdragon 800 s 2,2 GHz. Zaslon je Triluminos HD, dijagonale 4,3 inča (10,9 centimetara), podržan tehnologijama Bravia TV i X-Reality for mobile. Operativni sustav je Android 4.3 Jelly Bean.

Baterija je kapaciteta 2300 mAh. Z1 Compact također ima Sonyjev način rada Stamina koji štedi bateriju.

Podržava mreže 4G LTE i NFC za bežični prijenos podataka i povezivanje s drugim uređajima, poput TV-a, slušalica, zvučnika, tableta...

Xperia Z1 Compact (klikni za uvećanje)

Među najvećim adutima ovog modela je kamera s 20,7 megapiksela koja ima senzor slike 1/2,3 Exmor RS for mobile CMOS, objektiv G i inteligentni procesor slike BIONZ for mobile.

Velika brzina okidanja i 3x zum sprečavaju zamućenost fotografije, a istodobno omogućavaju fotografiranje s udaljenosti. Tehnologija inteligentnog prepoznavanja scene Superior Auto omogućava snimanje u trenu bez kompliciranih postavki.


Kao i drugi uređaji iz te serije, Xperia je vodootporan i otporan na prašinu. Zahvaljujući namjenskoj tipki kamere možete fotografirati i pod vodom.

Dolazi s instaliranim setom aplikacija za kameru kao što su: Timeshift burst (snima 61 fotografiju u samo dvije sekunde), Info-eye (vizualna pretraga koja koristi kameru za pružanje informacija o znamenitostima, knjigama i slično), Social live (možete uživo prenositi svoje videozapise putem Facebooka i odmah pročitati komentare prijatelja) i AR effect (koristi tehnologiju SmartARTM proširene stvarnosti).

Tu je i niz medijskih aplikacija kojima je moguće pristupiti online i offline. PlayMemories Online6 je foto i videousluga koja se bazira na oblaku, a integrirana je u aplikaciju Album. Nova opcija All Sync omogućava da odmah, automatski, uploadate sve svoje fotografije bez ograničenja prostora za pohranu.


Aplikacije Walkman i Movies omogućavaju pristup do više od 22 milijuna pjesama te više od 150 tisuća filmova i TV serija. TrackIDTM TV9 omogućava pretraživanje, dijeljenje i istraživanje informacija o TV sadržajima, kao što su glumačka postava, biografije, filmografija ili povezani tvitovi.

Ima i zanimljivu dodatnu opremu, poput kamere QX100 i SmartWatcha 2 te magnetskog postolja za punjenje DK32.

Dolazi u nekoliko boja: bijeloj, crnoj, ružičastoj i boji limete. Predbilježiti se možete u HT-ovom webshopu