CES 2014.

Kompaktna Xperia Z1 u četiri boje

07.01.2014 u 21:02

Bionic
Reading

Novi model iz Sonyjeve serije pametnih telefona manji je od prethodnika, dolazi u četiri boje i vrlo brzo bi trebao biti nadograđen na najnoviju inačicu Androida

Xperia Z1 Compact dimenzija je 127 puta 64,9 puta 9,5 mm. Teži 137 grama.

Pogoni ju Qualcommov četverojezgreni procesor Snapdragon 800 s 2,2 GHz te Android Jelly Bean 4.3 (s time da je najavljena skora nadogradnja na Kitkat).

Zaslon je dijagonale 4,3 inča (10,9 centimetara), rezolucije 720 p, tipa Triluminos HD, podržan tehnologijom X-Reality, koja pronalazi i reproducira piksele koji nedostaju.

Stražnja kamera opremljena je optikom Carla Zeissa, autofokusom i LED bljeskalicom. Ima 20,7 megapiksela i senzor slike 1/2,3 Exmor RS for mobile CMOS, objektiv G i inteligentni procesor slike Bionz. Prednja kameraima dva megapiksela. Obje mogu snimati video razlučivosti 1080 p.

Na raspolaganju je 16 GB ugrađene memorije, s mogućnošću proširenja do 64 GB pomoć kartice mikroSD.

Kao i prethodni modeli iz ove serije, Xperia Z1 Compact otporna je na prašinu i vodu. Zahvaljujući namjenskoj tipki kamere, može čak i fotografirati pod vodom. Podržava 4G LTE i NFC. Ima bateriju kapaciteta 2300 mAh.

Dolazi u četiri boje: bijeloj, crnoj, ružičastoj i boji limete.

Od softverskih mogućnosti i aplikacija izdvajamo Timeshift burst (snima 61 fotografiju u samo dvije sekunde), Info-eye (vizualna pretraga koja koristi kameru da pruži informacije o znamenitostima, knjigama, vinima...), Social live (možete prenositi uživo videozapise putem Facebooka) te AR effect (SmartARTM tehnologija proširene stvarnosti).

U prodaju kreće od veljače ove godine.