ELECTRONIC ENTERTAINMENT EXPO

Događaj bez najvećih igrača: E3 u 2023. ostaje bez Nintenda, Microsofta i Sonyja?

31.01.2023 u 14:53

Bionic
Reading

Proizvođači popularnih konzola Xbox, PlayStation i Switch navodno će zaobići ovogodišnji festival zabave u Los Angelesu

Nintendo, Sony i Microsoft ove će godine vrlo vjerojatno zaobići 'revitaliziranu' konvenciju E3 ovog lipnja, piše IGN. E3 će se vratiti u stari format 'uživo' u Los Angelesu nakon što je 2022. otkazan zbog mnogo razloga, uključujući i pandemiju. Događaj će trajati od 13. do 16. lipnja kako bi uz malo nade podsjetio na veliki događaj iz prošlih vremena, no odsutnost najvažnijih igrača gejming industrije mogao bi to poremetiti.

TEHNO PREPORUKA

[FOTO] Obavezna gejmerska lektira: Ovo su naše najomiljenije videoigre u 2022.

Pogledaj galeriju

Ova odluka, doduše, nije iznenadila mnoge. Sony je E3 prvi put preskočio 2019. te se na njega nije vratio do danas. Microsoft je prošlog tjedna objavio da će odraditi svoje nezavisno predstavljanje u Los Angelesu, no nije spomenuo riječ E3.

Nintendo, konačno, očigledno više nade daje u svoju video prezentaciju Nintendo Direct, što znači da im E3 u principu ne treba. S obzirom da će se događaj odvijati mjesec dana nakon dolaska nove Zelde, Nintendo će možda htjeti zadržati fokus fanova na najvećoj igri u nekoliko godina.

Uz sve manji E3, sve se više pojavljuju drugi slični događaji koji rade više-manje sličnu stvar - događaji poput Game Awardsa i Summer Game Festa kojima domaćin Geoff Keighley. Summer Game Fest je potvrdio datum za 8. lipnja, što je par dana prije E3-ja, zaključuje Verge.