PO UZORU NA DISCORD

Meta isprobava personalizirane virtualne svjetove za društvenu mrežu Horizon Worlds

31.01.2023 u 10:21

Bionic
Reading

U ovim će svjetovima, koji predstavljaju dio platforme Horizon Worlds, korisnici moći podešavati sve parametre virtualnog svijeta za sebe i svoje prijatelje. Značajka za virtualnu stvarnost trenutno je u fazi alfa testiranja

Meta počinje s testiranjem virtualnih svjetova samo za članove društvenih skupina. Uredivi svjetovi u društvenoj platformi Horizon Worlds bit će nešto između javnih svjetova gdje mogu doći svi i privatnih prostora koji funkcioniraju kao 'kuće' ili 'stanovi' - mjesta u koja mogu doći samo pozvane osobe. Svjetovi 'samo za članove' ograničeni su na 150 članova i 25 istovremenih posjetitelja.

Meta navodi da će ovakvi virtualni prostori biti napravljeni za gejming grupe, klubove čitatelja knjiga, VIP lože za ljubitelje tvoraca sadržaja ili mjesta na kojima se možete družiti s prijateljima.

'Uz potpunu kontrolu nad listom uzvanika, tvorci mogu nuditi pozitivno iskustvo gdje svi mogu graditi odnose i stvoriti jaku i rastuću zajednicu' piše u Metinom blogu Oculus. 'Cilj nam je staviti dizajn u ruke kreatora'.

Ne znamo za vas, ali nama se čini da Meta želi napraviti svoju verziju Discord servera koji rade u virtualnoj stvarnosti. Svi korisnici Horizon Worldsa neće imati pristup ovoj značajki koja je, piše Verge, tek izlazi u ograničenoj beti 's malom skupinom povjerljivih tvoraca sadržaja'. Meta piše da želi raditi s malim grupama ljudi kako bi 'dobila konkretne povratne informacije o dizajnu i moderaciji svijetova za članove kako bi s vremenom poboljšala proizvod'.

Meta je u blogu također najavila izlazak Horizon Worldsa na većem broju platformi - konkretno, mobilnium uređajima i računalima. Aplikacija je, podsjetimo, trenutno samo dostupna za kacige Quest VR.