PRVA POMOĆ

Deset trikova u Windowsima 7

30.10.2009 u 14:29

Bionic
Reading

Nudimo nekoliko kratkih, ali vrlo korisnih savjeta koji će vam olakšati prilagodbu na novi Microsoftov operativni sustav

1. Otvaranje još jednog prozora iste aplikacije u taskbaru se može napraviti pritiskom na Shift i istovremenim klikom na aplikaciju u taskbaru.

2. Funkcija Windows 7 Snap omogućava pravilno formatiranje prozora jednostavnim guranjem. Prema gore se prozor maksimizira, a guranjem u stranu se postavlja točno na veličinu polovice ekrana.

3. Funkcija Windows 7 Shake omogućava spuštanje svih prozora u taskbar osim onog kojeg se zatrese mišem.

4. Windows 7 Media Center ima podršku za više video formata. Bez instalacije dodatnih codeca reproducirat će video datoteke Xvid, Divx i MOV (QuickTime).

5. Više nema potrebe za instalacijom dodatnog softvera ako želite da vam se izmjenjuju slike na wallpaperu, dovoljno je odabrati Personalize/Desktop Background nakon desnog klika na desktopu i dodijeliti fotografije koje želite da vam se izmjenjuju.

6. Tipka za spuštanje svih prozora se sada nalazi na krajnje desnoj strani taskbara i dopušta samo kratak pregled desktopa. Kratica za kratki pregled je su tipke Windows i space, a rušenje svih prozora ostaje i dalje tipka Windows i D.

7. Nadogradnja sa slabije verzije Windowsa 7 na jaču (npr. s Home Premium na Ultimate) može se obaviti bez kupnje medija s jačom verzijom, pa čak i bez dodatne instalacije softvera. Odgovor je Windows Anytime Upgrade.

8. Spajanje projektora na računalo je izuzetno jednostavno. Samo ga treba spojiti i pritisnuti tipku Windows i slovo P da se dobije prikaz.

9. U verzijama Windows 7 Professional i Ultimate postoji način rada Windows XP.

10. Za sve nadogradnje, sigurnosne probleme i održavanje operativnog sustava dovoljno je prići Action Centeru.