DUGO JE I TRAJALO

Nema više besplatne nadogradnje na Windows 11

02.10.2023 u 10:16

Bionic
Reading

Sedam godina nakon što se to prvotno trebalo dogoditi Microsoft je ukinuo podršku za besplatnu nadogradnju računala s izdanjima Windows 7 i 8

Opcija besplatne nadogradnje na najnovije izdanje operativnog sustava Windows 11 pomoću ključa za Windows 7 ili Windows 8 više nije dostupna.

Kad je Windows 10 bio predstavljen, korisnici sedmice i osmice dobili su priliku za besplatnu nadodogradnju do 2016. godine.

Ali, ostala je prisutna ne samo kad je ta godina zavšila, već i kad se pojavilo izdanje Windows 11, bez službenog objašnjenja iz Microsofta.

Čini se kako je tomu sad napokon došao kraj. Microsoft je ranije ovog mjeseca na svojoj web stranici Device Partner Center objavio kako je 'instalacijski put za dobivanje besplatne nadogradnje za Windows 7/8 sada također uklonjen'.

Ako imate Windows 10, tada je nadogradnja na Windows 11 besplatna sve dok vaš hardver zadovoljava minimalne sistemske zahtjeve.

Čini se kako ključ za Windows 7/8 i dalje radi sve dok je verzija Windowsa 11 na koju se nadograđuje 22H2 ili starija. Pokušaj korištenja jednog od tih ključeva s novijom verzijom 24H2 ili kasnijim inačicama u budućnosti neće uspjeti.

Općenito, nadogradnja sa starijih sustava Windows 7 i Windows 8 vjerojatno znači kupnju novog stolnog računala ili prijenosnog računala, koji će uključivati ​​kopiju Windowsa 11 u cijenu.

Ako sami gradite osobno računalo, licence za Windows 11 Home i Pro dostupne su u trgovinama, piše PC Mag.