KABY LAKE

Dellovi novi prijenosnici stižu s Intelovim Core procesorima sedme generacije

15.09.2016 u 15:12

Bionic
Reading

Baš kako se i očekivalo, proizvođači računala su počeli integrirati najnovije čipove iz Intela u svoje uređaje. Prvi na redu su prijenosnici, u koje je Dell smjestio Intel 'Kaby Lake', sedmu generaciju Core procesora. Pored osvežavanja ponude starijih modela, predstavili su i novi 2-u-1 hibridni prijenosnik

Dellov XPS 13 postao je popularan u svijetu Windows 10 prijenosnika zbog vrlo malih okvira zaslona, ali i svojih mogućnosti. Model nazvan i 'najmanjim 13-inčnim prijenosnikom na svijetu' je sada još moćniji. Među opcijama za osvježenu liniju tu je sada Rose Gold obrada kućišta računala te sljedeće:

Intel Core i5 sedme generacije uparen s 8GB RAM-a, 256GB SSD te 13,3-inčni FHD zaslon
Intel Core i7 sedme generacije uparen s 8GB RAM-a, 256GB SSD te 13,3-inčni QHD+ zaslon osjetljiv na dodir

Zahvaljujući većoj bateriji od 60Wh, verzija s FHD zaslonom može raditi do čak 22h, tj. do 13h na QHD+ izdanju. Kao i do sada, uređaj je napravljen od aluminija, karbonskih vlakana te Corning Gorilla Glass ojačanog stakla. Pored Windows 10 izdanja, u prodaji će se naći i tzv. 'Developer Edition' računala s instaliranim Ubuntu 16.04 LTS.


Inspiron 15 i 17 5000 laptopi su također osvježenih karakteristika. Donose novi i tanji dizajn za bolju prenosivost, te niz boja: Sparkling white, Midnight Blue, Fog Night, Matte Gray, Black, Bali Blue, Tango Red, Cosmic Purple
Vibrant.

Kao opcija tu je FHD zaslon te mogućnost odabira zaslona osjetljivog na dodir na 15-inčnom prijenosniku. Među opcijama je i Windows Hello infracrvena kamerica, kao i Blu-ray optički uređaj za učitavanje/snimanje sadržaja. Naravno, srce svega čine ranije spomenuti Intelovi 'Kaby Lake' procesori.

Kako zapostavljeni ne bi bili i poslovni korisnici, Dell je otkrio novu seriju prijenosnika Latitude 13 3000. Njima kompanija cilja na mala poduzeća, a posrijedi su, jasno, 2-u-1 hibridna računala. 13,3-inčni prijenosnik se bez problema postavlja u tablet položaj (ili šatorski za prezentaciju), a donosi i Windows Hello integraciju pomoću integrirane infracrvene kamerice za prepoznavanje lica. Kako bi osigurali moderne mogućnosti povezivanja, integriran je i USB Type-C priključak. Svakako je zanimljivo da je u ovoj novoj ponudi Dell odlučio smjestiti Intelovu šestu generaciju procesora, Core i3 or i5, a prijenosnike je u maksimalnom izdanju moguće opremiti sa 16 GB RAM-a te SSD-om od 512 GB.

Razlučivost zaslona Latitude 13 3000 je 1.920 puta 1.080 piksela uz, naravno, osjetljivost na dodir.