TEHNO TRENDOVI

Apple bi ove godine mogao predstaviti novi MacBook Pro i Mini-LED monitor

19.02.2019 u 10:47

Bionic
Reading

Kalifornijski proizvođač računala ove će godine pored standardne plejade mobilnih uređaja predstaviti i nekoliko novih računala, a predvodit će ih, kaže poznati analitičar Ming-Chi Kuo, 16-inčni MacBook Pro

Novi MacBook Pro kojeg Apple planira izbaciti ove godine imat će ekran dijagonale između 16 i 16.5 inča, tvrdi analitičar i insajder Ming-Chi Kuo. Kuo tvrdi da će novi laptopi također dođi u 13-inčnoj varijanti te podržavati 32 GB RAM-a, količinu memorije koju danas podržava jedino 15-inčni MacBook Pro.

lupili i ostali živi

'Internet nikad neće zaživjeti', 'Apple neće napraviti telefon' i druge najgore poslovne procjene u povijesti

Pogledaj galeriju

Potpuno novi dizajn stigao bi kao iznenađenje, s obzirom da je Apple svoj prvi model sa Touch Barom izdao tek krajem 2016., četiri godine nakon uvođenja prijašnjih Retina modela. Dizajn sa trakom, nažalost, nije oduševio baš sve kupce koji su ga često optuživali kao 'MacBooka s najlošijom tipkovnicom'. Premda je proizvođač taj problem s vremenom popravio, MacBookova tipkovnica je i dalje daleko od savršenstva.

Što se ostalih glasina tiče, Kuo vjeruje da će Mac Pro imati 'lako nadogradive komponente', premda je to već rekao i sam Apple. Još jedan zanimljiv detalj vezan je i uz vanjski monitor kojim će Apple vratiti među proizvođače ekrana. Riječ je o prikazu dijagonale 31.6 inča i rezolucijom 6K (6144 puta 3072 piksela), prenosi The Verge.