NOVA MOGUĆNOST

'Aplikacija za sve': X od sada podržava audio i video pozive na Androidu

23.01.2024 u 12:03

Bionic
Reading

X (bivši Twitter) je pokrenuo audio i video pozive na svojoj Android aplikaciji. Mogućnost je predstavljena korisnicima iOS- a još lani u listopadu kao dio plana vlasnika X-a Elona Muska da transformira platformu u aplikaciju za 'sve'

Kao i kod korisnika iOS-a, samo 'Premium' X pretplatnici mogu upućivati ​​pozive - barem za sada. Međutim, svi korisnici mogu primati pozive. Cijena pretplate je osam dolara mjesečno ili 84 dolara godišnje.

Opcije za audio i video pozive nalaze se unutar odjeljka za privatne poruke. U postavkama korisnici mogu namjestiti tko ih može kontaktirati. Mogu primati pozive s računa na X-u koje prate ili pozive kontakata u svom imeniku, pod uvjetom da su na X-u prije toga odobrili pristup svojim kontaktima u mobitelu.

Za upućivanje poziva drugom korisniku potrebno je tom korisniku poslati izravnu poruku barem jednom. Kao zaštitnu mjeru protiv spama ili zlouporabe, korisnici također imaju izbor onemogućiti dolazne pozive. Dio je to Muskove strategije da postanu 'platforma za sve', kako bi pokušali vratiti izgubljene kupce i oglašivače.

Washington Post je izvijestio o padu od 30 posto aktivnih korisnika X-a u listopadu, a skupina za nadzor vijesti Media Matters for America izjavila je da je u istom mjesecu tvrtka izgubila polovicu svojih najboljih oglašivača otkako je Musk kupio X u jesen 2022. Među ostalim je do odlaska oglašivača i kupaca došlo zbog optužbi za antisemitizam na X-u.