PO PREPORUCI POZNATE SLASTIČARKE

Uz ovu aplikaciju otkrijte najbolje slatke lokacije u Zagrebu

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 05.12.2017 13:05
  • Objavljeno 05.12.2017 u 12:58
Petra Jelinić osmislila je Sweetmas rutu

Petra Jelinić osmislila je Sweetmas rutu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ZBT Advent

Sweetmas turiste upućuje gdje u Zagrebu pojesti slastice, a na popisu su se našlo sedam popularnih adresa

Turistička zajednica grada Zagreba i ovog je Adventa odlučila razveseliti posjetitelje novom rutom međunarodno nagrađivane mobilne aplikacije Zagreb Be There. Sweetmas ruta sadrži lokacije na kojima se može pojesti nešto slatko, a osmislila ju je najpoznatija hrvatska majstorica slastičarstva Petra Jelenić.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: ZBT Advent

Podsjetimo, aplikacija je nešto poput lokalnog insajdera kojeg svaki posjetitelj može nositi u džepu i tako pomoću pametnog telefona otkrivati i ona manje 'turistička' mjesta u gradu. U ljetne i adventske dane, uz redovite rute, aplikacija sadrži i one privremene, nastale na preporuku poznatih osoba. Iako namijenjena prvenstveno turistima, rado je koriste i Zagrepčani.

Slatka adventska ruta

Ako se odluče za Sweetmas rutu, turisti će tako ovog Adventa otkriti mjesta gdje mogu pojesti i one 'tradicionalne' kolače, ali i mjesta s modernijim i inovativnijim slasticama. Prema preporuci Petre Jelenić u ruti je izdvojeno sedam slatkih lokacija: slastičarnice Cukeraj, Orijent, Time, Medenko (Cafe u dvorištu), 041, lokal Vis à Vis by Vincek i pekarnica Korica.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ZBT advent

'Cukeraj nudi spoj domaćih i rustikalnih kolača, a tamo sam pojela jednu od najukusnijih torti od lješnjaka', kaže Petra Jelenić i dodaje: 'Kod Orijenta se divim njihovoj tradiciji, inovativnosti i ustrajnosti, kao jednoj od najstarijih slastičarnica u Zagrebu. Time slastičarnica je hi-tech i nudi mala remek-djela. Ovisna sam Duploj čokoladi i sladoledu od cvijeta Lipe i tostiranim sjemenkama suncokreta u Medenku. U slastičarnici 041 nikad ne znam koji ću sladoled prvi uzeti, ali najčešće završim na malini. Vis à Vis by Vincek jedini je lokal koji nudi slastice prilagođene ljudima na posebnim režimima prehrane, a Korica je pekarnica koja radi kruh samo s izvornim namirnicama i na tradicionalan način.'

Nova adventska turneja

Pored Sweetmas rute tu je i osvježena tradicionalna ruta Advent Zagreb. U njoj su ove godine, uz uobičajeni Zrinjevac, Fuliranje, Ledeni park i Štros, još i Tunel Grič te Gornji grad.

Aplikacija funkcionira na principu igre pa posjetitelji koji obiđu cijelu rutu i prijave se na svakoj lokaciji uz hashtag #BeThereZagreb, osvajaju nagrade. Besplatna je i dostupna na Android i iPhone uređajima, a može se preuzeti i s mikrostranice betherezagreb.com. Aplikacija koju je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba osmislila agencija Bruketa&Žinić&Grey osvojila je međunarodno priznanje na Tourism&Strategy Festivalu u Parizu 2015. godine za najbolju digitalnu turističku promociju u Europi.

Zagreb Be There Advent 2017.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ZBT advent

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!