RETRO NOVITET

Novi Samsungov preklopni mobitel može se mjeriti s najvećim zvijezdama

05.12.2017 u 12:26

Bionic
Reading

Samsung je predstavio W2018, novi preklopni telefon višeg cjenovnog razreda koji se po specifikacijama može mjeriti s modelima Galaxy S8 i Note 8

Model W2018 novo je izdanje u Samsungovoj liniji W, koja dobiva po jedan novi preklopni telefon godišnje.

Uređaji iz serije koja ove godine slavi deset godina postojanja značajno su skuplji od top modela kao što su Galaxy S8 i Note 8. 

Od njih se - osim što su preklopni - razlikuju po kamerama. Točnije, otvoru blende od f/1.5 zahvaljujući kojem bi, uz senzor s 12 megapiksela, kamera trebala snimati izoštrene fotografije u uvjetima slabije rasvjete bolje od konkurencije. 

Uz to, može prepoznati kad je svjetlo dovoljno dobro za prebacivanje na otvor blende od f/2.4 kako bi se uhvatilo više pozadine. Prednja kamera nudi senzor s pet MP. 

W2018 ima dva AMOLED zaslona dijagonale 4,2 inča (10,6 centimetara) i pune HD razlučivosti. Za ljubitelje retro pojedinosti tu su D-pad i numerička tipkovnica. 

Cijena? Sitnica!

Dolazi i sa čitačem otiska prsta, smještenim uz stražnju kameru, kao i zasebnom tipkom za digitalnog pomoćnika Bixbyja. Mobitel će biti isporučen s izdanjem Nougat operativnog sustava Android, umjesto novijim Oreo.

Pogoni ga procesor Qualcomm Snapdragon 835, podržan sa četiri GB RAM-a. Što se memorije tiče, na raspolaganju je 64 ili 256 GB. Baterija je kapaciteta 2.300 mAh.

U ponudi će biti metalna kućišta od zlata i platine, u kombinaciji sa zaštitnim staklom Gorilla.  Kupci će također na raspolaganju imati pomoć consiergea u zračnim lukama i podzemnim željeznicama, besplatnu tehničku podršku za softver i vruću liniju.

Stoga ne čudi što bi mogao koštati i više nego prošlogodišnji model, za kojeg je trebalo izdvojiti tri tisuće američkih dolara, piše Verge.

  • +11
Samsung Galaxy Note 8 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung