MWC 2024

AI telefon: Deutsche Telekom želi pametne telefone osloboditi od aplikacija

27.02.2024 u 13:58

Bionic
Reading

Pametni telefon pravi je svakodnevni pomoćnik. Aplikacija može pomoći u gotovo svemu, bilo da se radi o zabavi, kupovini ili putovanju. No, veliki broj aplikacija može biti i opterećenje. Prilikom putovanja, potrebno je organizirati putovanje, smještaj i program. Dosad je to uključivalo različite aplikacije poput portala za vlakove ili letove, web stranica za rezervaciju hotela ili aplikacija za preporuke. Od 26. veljače do 29. veljače 2024. Deutsche Telekom je u hali 3 na štandu 3M31 na MWC-u

Na Mobile World Congressu 2024. Deutsche Telekom predstavlja vizionarski koncept telefona s umjetnom inteligencijom zajedno s Qualcomm Technologies, Inc. i Brain.ai. Pomoćnik temeljen na umjetnoj inteligenciji (AI) zamjenjuje bezbrojne aplikacije na pametnom telefonu. Poput conciergea, asistent razumije vaše ciljeve i brine se o detaljima.

'Rezerviraj mi let do četvrtfinala'. Inteligentni pomoćnik izvršava u glasovnu naredbu. Demonstracijski prikaz koristi konkretne primjere kako bi pokazao da AI pametni telefon može olakšati život prilikom planiranja putovanja, kupovine, kreiranja videozapisa ili uređivanja fotografija.

Generativno sučelje Deutsche Telekoma pokretano s Brain.ai to omogućava. S pomoću umjetne inteligencije, ono preuzima funkcije raznih aplikacija i može obavljati sve dnevne zadatke koje bi inače zahtijevale nekoliko aplikacija na uređaju. Cociergea se može lako i intuitivno kontrolirati glasom i tekstom.

Jon Abrahamson, glavni proizvodni i digitalni direktor Deutsche Telekoma, uvjeren je: 'Umjetna inteligencija i veliki jezični modeli uskoro će postati sastavni dio mobilnih uređaja. Koristit ćemo ih kako bismo poboljšali i pojednostavili živote naših korisnika. Naša vizija je magenta concierge za pametni telefon bez aplikacija. Istinski svakodnevni suputnik koji ispunjava potrebe i pojednostavljuje digitalni život.'

AI za svakoga

Za demonstraciju, stvarni primjeri upotrebe integrirani su u Telekomov T Phone, koji je već dostupan. Time se naglašava predanost Grupe uvođenju inovacija na uređajima koji su već dostupni na tržištu i čine ih dostupnima svima. U suradnji s Brain.ai, pionirom generativnih sučelja, kreira se sučelje bez aplikacija gdje umjetna inteligencija predviđa i generira sljedeće sučelje kontekstualno, usklađujući se s vašim mislima. 

Korisnici se sada mogu fokusirati na ono što žele, umjesto kako to postići. AI se nalazi u oblaku. S jedne strane, to osigurava autentično i korisno korisničko iskustvo, a s druge strane je dostupno čak i na pametnim telefonima niže klase.

Deutsche Telekom također predstavlja još jednu verziju AI pametnog telefona koga pokreće Snapdragon® 8 Gen 3 Reference Design. U uređaju visokih performansi, AI obrada se vrši na uređaju.  Zbog toga je AI posebno brz, energetski učinkovit i prilagođeniji svakom korisniku.

Zajednički razvojni timovi partnera kontinuirano rade na implementaciji ovog koncepta. Na sajmu će partneri prikazati prototipove koji pokazuju moguću budućnost i oživljavaju je. Proći će neko vrijeme dok ne budu dostupni korisnicima u trgovini.

Deutsche Telekom poziva posjetitelje MWC-a da na njihovom štandu iskuse budućnost umjetne inteligencije u mobilnoj tehnologiji. Dok kompanija postavlja nove standarde i pomiče granice inovacija, Deutsche Telekom ostaje predan pouzdanosti, privatnosti i sigurnosti kako bi pružio najbolje AI korisničko iskustvo.