KONFERENCIJE

Advanced Technology Days ove godine rekordni

16.11.2016 u 15:30

Bionic
Reading

Konferencija 'Advanced Technology Days 12' počela je u zagrebačkom Hypo centru gdje je okupila najveći broj sudionika do sada: njih 500, za 25 posto više nego prošle godine

Sadržaj konferencijeAdvanced Technology Days 12 je fokusiran na cloud tehnologije i digitalnu transformaciju te donosi novosti unutar Windows 10, Windows Servera 2016 i System Centra 2016 te sigurnosti podataka u oblaku.

U uvodnom je govoru Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina istaknuo kako Microsoft aktivno sudjeluje u lokalnoj zajednici te pomaže svojim partnerima koji prodaju cloud, njih 280, da svoja rješenja bazirana na Microsoft cloud tehnologijama prodaju diljem svijeta te je naglasio i važnost usavršavanja.

'Po mnogim mjerilima postajemo najveći zagrebački tehnološki događaj i mjesto gdje se mogu čuti najsvježije novosti iz svijeta tehnologije, koje sada obuhvaćaju i cijeli jedan niz ne-Microsoftovih priča, primarno vezanih uz računarstvo u oblaku.

Dugoročno gledano, želimo postati centralno mjesto na kojem će IT inženjeri svih profila kao i marketinški stručnjaci crpiti inspiraciju za nove projekte kako bi transformirali svoje organizacije u eri digitalizacije', rekao je Tomislav Tipurić, direktor konferencije.


Bartolomiej Zass, stručnjak za rješenja za Azure u Microsoftu, pokazao je demo na servisu Azure Linux Web Apps koji je trenutačno u public previewu, dok je Ilija Ranogajec, cloud sistem inženjer u Combisu, predstavio nadolazeći servis unutar Operations Management Suitea koji automatski otkriva aplikacijske komponente na Windows i Linux sustavima te mapira komunikaciju između povezanih servisa.

Igor Pavleković iz Microsofta predstavio je komunikaciju pomoću Microsoft Teamsa, najnovijeg alata za povećanje produktivnosti i kolaboracije u okruženju baziranom na instant komunikaciji u programima Office365, te u Visual Studio Teams Services.

Petra Čiček iz Microsofta govorila je istraživanju o poslovnom utjecaju implementacije zrele podatkovne strategije na tvrtke te o tome kako Microsoft može pomoći u prihvaćanju kulture digitalne transformacije.

U drugom dijelu Konferencije predavanje će održati i Andy Wigley iz Microsofta koji će govoriti o razvijanju Windows aplikacija te Vedran Vučetić iz tvrtke SPAN koji će govoriti o važnosti kontejnera za developere.

Niko Dukić iz Microsofta otvarit će drugi dan s predavanjem o novoj eri pohrane podataka, odnosno tehnologiji Hybrid cloud storage.