JOVIĆ ZAPRIJETIO IGRAČIMA

Zlatko Saračević novi je trener PPD Zagreb; zbog izazova je preko noći napustio Dubrovnik

21.11.2017 u 12:26

Bionic
Reading

Nakon što su čelni ljudi rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb uručili otkaz treneru Kasimu Kamenici već istog dana pronašli su njegova nasljednika. Vremena za čekanje očito nisu imali...

Novi trener PPD Zagreba je Zlatko Saračević, proslavljeni hrvatski reprezentativac te pomoćnik Line Červara u A reprezentaciji. Tako je 56-godišnji Saračević praktički preko noći napustio klupu Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik zbog novog izazova.

Nakon niza poraza i loših igara PPD Zagreba došlo je do sporazumnog prekida suradnje s trenerom Kasimom Kamenicom što rukometne analitičare nimalo nije iznenadilo.

Kao što je glavni menadžer kluba Božidar Jović i najavio već istog dana predstavljen je i novi trener PPD Zagreb.

'Ovakve konferencije, barem meni, su nelagodne ali klub mora ići dalje. Jučer na sastanku sporazumno smo dogovorili raskid ugovora sa sada već bivšim trenerom Kasimom Kamenicom. Uvijek je trener prvi koji strada... Ne mogu reći da nismo zadovoljni igrom, ali isto tako ni odnosom igrača prema igri. No, nastave li se ovako slabi rezultati onda će i dosta igrača završiti na polusezoni, to jamčim sigurno! Okrećemo se novom treneru, našem bivšem igraču i treneru koji dobro zna gdje dolazi', kazao je ozbiljnim glasom Jović.

'Tu sam, došao sam. Prvo bih se zahvalio mojim Dubrovčanima što su mi izašli ususret i rad u tom klubu mi je bilo predivno iskustvo. Znam što me čeka u Zagrebu, na svakoj utakmici treba pružiti najviše i želim da svaki puta kada izađemo na parket u Areni idemo na pobjedu. Poznajem većinu igrača od prije  i znam da možemo puno bolje od prikazanog. Za mene je ovo izazov', kazao je Saračević.

Novi trener PPD Zagreba Zlatko Saračević svoj prvi nastup na klupi kluba, koji je kratko vodio 2014. godine, imat će u 9. kolu EHF Lige prvaka u četvrtak 23. studenog protiv moćne Barcelone.

'Imat ćemo svega dva treninga uoči Barcelone. Prvo moram razgovarati s igračima da vidim kako su u glavama', dodao je Saračević.

Nekoliko riječi uoči Barcelone kazao je i Igor Vori:

'Sada nam dolazi najteži dio sezone i moramo se vaditi na najtežim mogućim protivnicima, a zadnja utakmica protiv Nantesa pokazala je da možemo i da imamo kvalitetu. Imamo karakter, dali smo sve od sebe, ali nažalost nismo imali sreće. No, siguran sam da već u četvrtak protiv Barcelone možemo pokazati drugo lice iako neće biti lako', kazao je Vori.

  • +10
Rukometna Liga prvaka,7. kolo, RK PPD Zagreb - RK Vardar, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX