KVALIFIKACIJE ZA SP

Stigla potvrda Fife i Uefe, a ono što je HNS napravio s ulaznicama nije fer

27.09.2017 u 09:27

Bionic
Reading

Definitivno više nema nikakve dvojbe da će se kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo između Hrvatske i Finske (6. listopada, 20.45 sati) odigrati na Rujevici

Kao što je bilo očekivano, Hrvatski nogometni savez zaprimio je i formalnu potvrdu od strane Fife, kao organizatora Svjetskog prvenstva, te Uefe kao institucije nadležne za operativnu provedbu Europskih kvalifikacija, da će se kvalifikacijska utakmica Hrvatska - Finska odigrati u Rijeci.

Kao što je HNS najavio prošloga petka, zbog lošeg stanja travnjaka u Osijeku Savez je pokrenuo mehanizme prema Fifi, Uefi i Finskom nogometnom savezu da se utakmica prebaci u Rijeku.

Poštivajući uobičajenu proceduru Uefe u ovakvim slučajevima, neovisni stručnjak posjetio je ovoga tjedna stadion u Osijeku i očekivano potvrdio stav HNS-a kako je travnjak u vrlo lošem stanju, a kako je posebno zabrinjavajući sustav drenaže koji u slučaju nove kiše ne bi izdržao veće količine vode te bi odigravanje susreta bilo dovedeno u pitanje,' piše na službenoj stranici Saveza.

  • +10
Turska - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: UMIT BEKTAS

Fifa i Uefa su, stoga, potvrdile da će utakmica biti odigrana na stadionu HNK Rijeka na riječkoj Rujevici, 6. listopada u 20:45 sati. Podsjećamo i kako je HNS osim promjene mjesta odigravanja napravio još jedan nepopularan potez koji ničime nije zasad opravdao.

  • +26
Hrvatska - Kosovo, kvalifikacije za SP, nedjeljna utakmica Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Naime, ulaznice za Finsku u Gradskom vrtu su trebale koštati od 30 do 50 kuna, a za Rujevicu su cijene skočile. Za zapadnu tribinu cijena ulaznice 150 kuna, za istočnu je 100 kuna, a za južnu i sjevernu po 50 kuna. Nije korektno i to navijače sigurno smeta.