darijo na mukama

Srni prijeti drastična kazna, a to može značiti samo jedno...

26.09.2017 u 16:25

Bionic
Reading

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Darijo Srna, pao je na dopinškom testu i sada iščekuje kakvu će kaznu dobiti

Iako je UEFA potvrdila kako Srna nije bio pozitivan niti na jednom testu koji se provodi na utakmicama pod njihovom nadležnošću, bivšem kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije ne piše se dobro. Istina, Srna demantira sve navode te najavljuje da od nogometa neće odustati a tim se povodom oglasio priopćenjem, u kojem između ostalog stoji.

  • +28
Darijo Srna Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje.

Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu.

Poštujući povjerljivost cijelog procesa nisam u mogućnosti detaljnije komentirati ovaj slučaj.

Želim iskreno zahvaliti svojoj obitelji, klubu i svojim navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj momčadi.

Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećajem!

Iskreno vaš,

Darijo Srna.

Međutim, ovim povodom oglasio se i koordinator dopinške kontrole ukrajinskog prvenstva Maksim Becko, koji je najavio da bi Srna mogao dobiti kaznu i do dvije godine suspenzije. Drugim riječima, odnosno s obzirom da Srna ima već 35 godina, lako je moguće da će ova odluka njegovu karijeru - privesti kraju.