dobio ovacije

Potez kapetana Dinama Ademija o kojem se priča; trener Krznar izvadio ga je iz igre, ali nije želio sjesti na klupu; evo što je napravio!

26.11.2021 u 06:30

Bionic
Reading

Iako Dinamo nije uspio pobijediti Genk, te tako osigurati drugo mjesto u skupini Europske lige, nakon 1:1 na Maksimiru ipak je osigurao 'europsko proljeće'

No, tek nakon posljednjeg kola Dinamo će doznati hoće li nastaviti svoj europski put u Europskoj ligi ili sele u Konferencijsku ligu.

No, usprkos lošijoj igri u nastavku te spašavanju boda gledatelji na maksimirskom stadionu vidjeli su neuobičajenu scenu u kojoj je u glavnoj ulozi bio kapetan Arijan Ademi kojem je ovo bila jubilarna 90. utakmica za Dinamo u Europi. Doseg je to kakvim se ne može pohvaliti puno igrača u povijesti kluba…

>> [FOTO] Dinamo na Maksimiru osvojio bod s kojim je osigurao 'europsko proljeće', a prije zadnjeg kola postoji još jedna nepoznanica

Podsjetimo, Ademi je bio upitan za utakmicu zbog ozljede, ali je ipak – u dogovoru s liječnicima – odlučio zaigrati. Izdržao je do 76. minute kad je umjesto njega ušao Amer Gojak.

No, za razliku od većine igrača koji bi otišli na klupu za pričuve, kapetan Ademi ostao je stajati uz aut-liniju i uživio se u ulogu pomoćnog trenera.

Gledatelji na stadionu, pogotovo oni koji su mu bili bliže, mogli su čuti kako dovikuje i dijeli savjete suigračima.

No jasno je kako Ademi tako nešto ne bi radio da nema podršku trenera Damira Krznara, koji je u njemu, kao i njegov prethodnik Zoran Mamić, vidio vođu momčadi i produženu ruku trenera.

Uostalom, Krznar je nakon utakmice javno zahvalio kapetanu Ademiju koji je stisnuo zube i zaigrao. Nažalost, u završnici susreta dobio je još jedan udarac u gležanj.

'Ponosan sam na Ademija, ponovo je stavio interes momčadi ispred svojeg zdravlja.' To su riječi koje dovoljno govore...

To kako Ademi korigira suigrače i dovikuje im uz rub terena, bila je scena kakva se zaista rijetko viđa. Uostalom, koliko Ademi znači ovom Dinamu i koliko ga cijene Bad Blue Boysi, vidjelo se kada je izlazio iz igre zaradivši ovacije.

  • +66
Dinamo - Genk, 5. kolo Europske lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL