NJEMAČKA IZNENADILA

Pobjeda nad 'furijom' Hrvatskoj donosi - Francuze

18.01.2013 u 20:31

Bionic
Reading

Njemačka rukometna reprezentacija iznenadila je branitelje naslova Francuze i tako zauzela vrh skupine A SP-a u Španjolskoj

Francuzi su kotirali kao prilični favoriti u ogledu s izmijenjenom njemačkom vrstom, no Njemačku se nikada ne smije isključiti iz kruga favorita i to su izabranici izbornika Heubergera dokazali u izravnom ogledu s rukometnom 'dinastijom' iz susjedstva koju su svladali rezultatom 32:30 (16:16).

Njemačka je pobjedu izborila boljom završnicom. Sredinom drugog poluvremena serijom 5:0 stekli su prednost od 27:22, no Francuzi su se vratili i rezultat se lomio sve do posljednje minute kada je najbolji strijelac Francuza Nikola Karabatić (osam golova) smanjio na 31:30. Francuski vratar Karaboue obranio je udarac i bacio loptu prema kontri za izjednačenje, no Francuzi su u tranziciji izgubili loptu i Njemac Groetzki je u zadnjoj sekundi pogodio svoj šesti gol za konačnih 32:30.

Taj rezultat utječe i na hrvatsku putanju prema željenoj medalji, s obzirom na to da bi u slučaju prolaska osmine finala na Francusku išla - prvoplasirana momčad naše skupine. Prevedeno, u slučaju pobjede protiv Španjolaca u posljednjem kolu naše skupine Hrvatska bi imala lakšeg protivnika u osmini finala, ali i Francusku u eventualnom četvrtfinalu.

Završnica koja je donijela pobjedu Njemačkoj