SP U RUKOMETU

Njemačka preko Makedonije do četvrtfinala

20.01.2013 u 20:20

Bionic
Reading

U Sant Jordi dvorani u Barceloni rukometaši Njemačke su kao prvi izborili prolaz u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Pobijedila je Njemačka sa 28-23 (13-9) Makedoniju

Status favorita Njemačka je potvrdila na samom otvaranju utakmice. Povela je 4-0 i do kraja poluvremena Makedonci nisu uspjeli spustiti zaostatak na manje od ta četiri pogotka.

Ipak, serijom od tri gola Makedonci su u 43. minuti došli na -2 (18-16), te su probudili nadu u čudo i preokret. No, njemački rukometaši su lako odbili taj napad, opet podigli prednost na pet golova razlike i time su izbjegli napetu završnicu.

Stefan Kneer je sa pet pogodaka bio prvi strijelac Njemačke, dok su po četiri dodali Wiencek i Schmidt. Uobičajeno je na drugoj strani najbolji strijelac bio Kiril Lazarov sa osam golova.

U četvrtfinalu će Njemačka igrati protiv pobjednika meča Španjolska - Srbija.

Nakon Njemačke u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, kojem je domaćin Španjolska, su se plasirali i rukometaši Rusije. Uspjeli su to teškom pobjedom protiv Brazila 27-26 (14-14).

Neizvjesno je bilo svih 60 minuta ovog ogleda, makar treba reći da je Rusija daleko češće bila u minimalnom vodstvu. Naposljetku, četiri minute prije kraja je Rusija otišla na 26-23 i tako prelomila utakmicu, makar se Brazil niti tada nije predavao. Došli su Brazilci do 27-26, ali remi i produžeci su ostali neuhvatljivi za južnoameričku reprezentaciju.

Sergej Gorbok je bio sjajan u ruskom sastavu s 11 pogodaka iz 15 pokušaja. Kada je bilo potrebno zabijao je i Konstantin Igropulo (pet golova), dok je Igor Levšin obranio 13 udaraca. Na drugoj je strani najbolji bio Felipe Ribeiro sa šest pogodaka.

Rusija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Slovenija - Egipat.