šef Ht-a Kostas Nebis

'Moj je otac bio strastveni navijač Olympiakosa, ali ja sam zbog Velimira Zajeca navijao za Panathinaikos'

28.03.2022 u 08:52

Bionic
Reading

Biografska knjiga o Dinamovoj, ali i Panathinaikosovoj legendi, bivšem nogometašu Velimiru Zajecu, u kojoj govori blizu 100 sugovornika, privukla je veliku pozornost, pa nije ni čudo da je prvo izdanje praktički već razgrabljeno

Nakon gotovo godinu dana pisanja knjiga o jednoj od najvećih Dinamovih igračkih legendi, Velimiru Zajecu, ugledala je svjetlo dana, a već 1000 primjeraka našlo je svoje vlasnike.

Na 480 stranica, s mnoštvom nikad viđenih fotografija i gotovo 100 sugovornika - što iz njegovih dječačkih, što iz igračkih dana - pa i ljudi iz svijeta biznisa i najviše politike, jasno će dočarati kakva je Zajec veličina. I ne samo u Hrvatskoj, već i Grčkoj, koju smatra svojom drugom domovinom.

Nikad u aferama i skandalima, poštovan svugdje, zbog toga je mnogima bila čast i želja upoznati Zajeca. Tako se u knjizi o Zeki, a koju možete naručiti na stranici www.zajec5.com, pojavljuju i riječi Kostasa Nebisa, predsjednika Uprave i glavnog direktora jedne od najvećih hrvatskih kompanija, Hrvatskog Telekoma.

Iako 17 godina mlađi od Zajeca, boraveći u Zagrebu Kostas Nebis upoznao je idola iz svojih dječačkih dana, a čiji je poster visio iznad njegova kreveta. S vremenom su se zbližili, pa često odigraju i partiju tenisa. Zanimljivo, Nebisov je otac bio strastveni navijač Olympiakosa dok se on opredijelio za atenske Zelene upravo zbog Zajeca.

'Nažalost, nikad mi se nije ispunila želja da gledam Zajeca uživo u dresu Panathinaikosa s obzirom na to da je moj otac bio strastveni navijač Olympiakosa pa nije bilo govora o tome da me kao klinca odvede na utakmicu. Da mi je tada netko kao utjehu kazao da ću tridesetak godina poslije sa Zajecom igrati tenis u Zagrebu i družiti se s njime, naravno da mu ne bih povjerovao', iskreno je priznao u knjizi Nebis.

Tada je bio dječak od kojih 11, 12 godina, a prisjetio se da su Zajecove izvedbe na terenu bile iznad tadašnjih grčkih standarda, čime je podigao razinu kvalitete njegova omiljenog kluba.

'Izrazito je teško nekome iz Panathinaikosa ili Olympiakosa postići da ga barem respektiraju drugi klubovi ili navijači, ali Zajecov stav, karakter i osobnost doveli su do toga da ga se respektira. Ne da ga se voli, jer teško je voljeti nekoga tko je u drugom klubu, ali respektira - definitivno', konstatirao je Nebis, dodajući da je uz 'posredovanje' Milana Šulentića upoznao svog idola.

Nebis se prisjetio i njihova druženja u Zagrebu te prvog teniskog meča. Ističe da su s vremenom postali i prijatelji...

'Njegov pristup je jednostavan, opušten i transparentan. Ja jesam prvi čovjek Hrvatskog Telekoma, on jest velika zvijezda, ali odmah sam dobio osjećaj da stječem prijatelja. Zajec ne drži distancu kao mnogi i oduševila me razina njegove gostoljubivosti. U druženjima smo shvatili da obojica volimo tenis te smo ga počeli igrati. I u tome je veliki borac, mrzi gubiti, kao i mi Grci. Sjećam se da kad smo prvi put igrali, iako je to bilo prijateljski, u očima sam mu vidio da me izaziva i da mi neće pustiti ni poena', kroz smijeh je rekao Nebis.