Izlazi biografija 'Zeko'

Velimir Zajec otvoreno o tome zašto je uvjeren da će Dinamo biti prvak, a na znakovit način dotakao se Hajduka i Livaje; rekao je o njima ono o čemu svi šute

18.03.2022 u 09:35

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski nogometaš i trener Velimir Zajec posljednjih dana često se pojavljuje u medijima, a razlog je njegova biografija

Raskošna biografija 'Zeko' autora Sanjina Španovića (više informacija na www.zajec5.com) čitateljima će biti dostupna od ponedjeljka 21. ožujka.

No Velimir Zajec, igračka legenda zagrebačkog Dinama 70-ih i 80-ih godina te uzor mnogim nogometašima koji su tada stasali, uvijek je bio zanimljiv medijima.

U razgovoru za Novu TV 66-godišnji Zajec – koji trenutačno živi u Ateni – govorio je o Luki Modriću, Marku Livaji, hrvatskoj reprezentaciji, a dotakao se i svog Dinama, za koji je uvjeren da će opet biti prvak Hrvatske.

O završnici sezone u HT Prvoj ligi, koja će biti neizvjesna nego prije jer se nekoliko klubova ravnopravno bori za titulu, Zajec je rekao:

'Mislim da je trenutno Osijek taj koji je najbliži Dinamu, ali s obzirom na iskustvo, mislim da će Dinamo osvojiti prvo mjesto', kazao je Zajec te se dotakao i Hajduka jer ga ipak vidi kao najvećeg konkurenta Dinamu.

'Drago mi je da Hajduk napreduje i da se na jedan način stabilizirao. On je glavni konkurent Dinamu i to naravno tjera i ostale da se pojačavaju te igraju bolje i kvalitetnije', kazao je Zajec te se, govoreći o Hajduku, dotakao i Marka Livaje, a pratio ga je i dok je igrao za AEK iz Atene.

'Nije me Livaja iznenadio, on je sjajan igrač koji ima mjesto i u reprezentaciji. U svakom slučaju, pokazuje i u hrvatskoj ligi da nije samo egzekutor, nego i playmaker', kazao je Zajec tako ono o čemu svi šute.

Otprije je poznato to da je Zajec oduševljen Lukom Modrićem, a koji i u 37. godini života igra na vrhunskoj razini.

'To što radi Luka s tim svojim godinama je - nevjerojatno. Sportski život, ambicija, želja za dokazivanjem… Nikad mu nije dosta i uvijek želi biti među najboljima ili najbolji i to je najbolji model', kazao je Zajec.

Cijeli razgovor pogledajte OVDJE.