BILA JE TO DRAMA

Lino Červar i hrvatski rukometaši došli mu glave; mediji su tu priču namirisali još na Euru, a sada je stigla službena potvrda

06.02.2020 u 19:32

Bionic
Reading

Ono o čemu se nagađalo tijekom Eura se i obistinilo. Christian Prokop više nije izbornik njemačke rukometne reprezentacije

Bez obzira na brojne ozljede Nijemci su s velikim ambicijama stigli na Euro. No u prvoj fazi su izgubili od aktualnih prvaka Španjolaca da bi ih u drugoj fazi po skupinama nakon drame slomili Hrvati, što se pokazalo ključnim, a Nijemci su na kraju prvenstvo završili kao peti, bez polufinala koje im je bilo cilj.

Njemački mediji bili su uvjereni da će njihov izbornik Christian Prokop postati bivši, ali njih je tada demantirao dopredsjednik njemačkog rukometnog saveza Bob Hanning.

'Nema straha oko njegove budućnosti, nema razloga za odlazak. Cilj smo promašili za nekoliko milimetara. Ne vjerujem nikakvu potrebu za razgovorima o toj temi. Ne očekujem da će se takvo što dogoditi', rekao je tada Hanning i očito pogriješio.

Novinari su dobro namirisali da je Prokopu odzvonilo. Njemački rukometni savez (DHB) je sada zamijenio Christiana Prokopa i na izborničku funkciju imenovan je 60-godišnji Islanđanin Alfred Gislason, koji bi trebao voditi reprezentaciju u sljedeće dvije godine.

  • +37
EP u rukometu, skupina I, 2. kolo, Hrvatska - Njemačka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Prvi cilj postavljen pred Gislasona je plasman na ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju. Njemačka će plasman na OI pokušati izboriti na kvalifikacijskom turniru u Berlinu od 17. do 19. travnja, a suparnici će joj biti Slovenija, Švedska i Alžir. Na OI će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Istodobno će plasman na OI u Parizu tražiti i Hrvatska kojoj će suparnici biti Francuska, Portugal i Tunis.