BIO VAŽAN ADUT REPKE

Hrvatski rukometaš pobijedio tešku bolest, a sada potpisao za najjači klub iz zemlje koja je bila najveća senzacija na Euru

05.02.2020 u 09:57

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaš Ivan Slišković (28) od sljedeće sezone nosit će dres portugalskog prvaka Porta

Ovaj lijevi vanjski pomalo je zaboravljen od hrvatske javnosti iako je riječ o igraču koji je oblačio dres hrvatske reprezentacije 62 puta i pri tome zabio 140 pogodaka te osvojio europsku broncu (2016.).

Profesionalnu karijeru započeo je u Nexeu, uslijedio je odlazak u Celje pa u Veszprem, imao je važnu ulogu u mađarskom prvaku i nacionalnoj vrsti sve do Olimpijsih igara u Riju (2016.) kada je dobio mononukleozu zbog čega je uslijedila stanka.

Uspio se vratiti, a zadnje dvije sezone je u njemačkom Goppingenu. No, Slišković je odlučio potražiti novi izazov i na kraju ove sezone odlazi u Porto s kojim je potpisao ugovor na dvije godine.

Dobar je to potez našeg rukometaša, jer je Porto redoviti sudionik Lige prvaka, a Portugal je zemlja koja zadnjih desetak godina jako ulože u rukomet što se moglo vidjeti i na nedavnom Euru na kojem je portugalska reprezentacija bila šesta, a upisala je pobjede protiv velesila kao što su Francuska i Švedska.

  • +5
Rukomet, EP, Mađarska-Portugal, 22.1.2020. Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia