važna karika MODRIH

Iz Dinama otkrili tko je krivac za to što su uoči Benfice ostali bez kapetana; evo što kaže utučeni Ademi

01.03.2019 u 12:28

Bionic
Reading

Poznato je to da će hrvatski prvak Dinamo sljedećeg četvrtka (Arena sport 1, 18:55) igrati pred rasprodanim stadionom Maksimir povijesnu utakmicu osmine finala Europske lige protiv Benfice. No velik udarac za momčad Nenada Bjelice svakako je izostanak u obje utakmice kapetana Arijana Ademija, koji mora na operaciju. Detalji kako je došlo do ozljede postavljanju mnoga pitanja...

Za povijesnu utakmicu osmine finala Europske lige protiv Benfice 27-godišnji Arijan Ademi je izgubljen, a kao što je poznato, ozljeda se pogoršala u dvobojima protiv Viktorije, koje je, kako su potvrdili iz Dinama, igrao pod injekcijama.

>>> U samo četiri minute planule preostale ulaznice: Maksimir će protiv Benfice biti prepun...

Tako su iz kluba objavili priopćenje kako bi detaljno objasnili o čemu se radi. Izvijestili su da je Ademi unazad nekoliko mjeseci povremeno osjećao bolove u području trbušnog zida, a savjet zdravstvene službe GNK Dinamo bio je da svoj problem riješi rutinskom operacijom.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Kao pravi kapetan, Ademi nije želio u najvažnijem trenutku za momčad i klub otići na operaciju, nego je igrao pod injekcijama i kako bi pomogao suigračima da ostvare povijesni uspjeh. No postavlja se pitanje zašto je liječnička služba GNK Dinamo dozvolila Ademiju nastup pod injekcijama te je tako riskirala puno težu ozljedu? Ispada kako je Ademi 'krivac' jer je želio biti dio povijesti. Nema sumnje da je tim potezom postao miljenik navijača, ali primjeri iz prošlosti govore kako je to bio jako riskantan potez.

'Budući da su bolovi postali sve učestaliji, zbog kojih ne može pružiti svoj maksimum na travnjaku, u dogovoru s Ademijem odlučili smo riješiti problem operativnim zahvatom nakon kojeg oporavak traje oko tri tjedna', kazao je dr. Ivica Smodek, liječnik GNK Dinamo.

Očekivano, oglasio se i kapetan Arijan Ademi:

'Žao mi je što je tako ispalo, ali to je valjda sudbina. Mislim da ne bi bilo fer i korektno prema suigračima, Dinamu i našim navijačima da istrčim u utakmici u kojoj ne mogu dati sto posto od sebe samo zato što sam kapetan. Vjerujem u svoje suigrače da mogu riješiti Benficu i bez mene te sam uvjeren kako ću biti s njima na travnjaku već u četvrtfinalu Europske lige. Do tada će u meni imati najvećeg navijača', kazao je Ademi.

  • +31
Europska liga, uzvratna utakmica, Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL