SVE JE SPREMNO

Kakva vijest iz Maksimira; Dinamo će po prvi puta u povijesti imati predsjednicu; evo tko je ona

28.02.2019 u 09:20

Bionic
Reading

Sportska inspekcija kaznila je Igora Kodžomana zabranom obavljanja svih funkcija u sportu na tri godine pa je Dinamo ostao bez predsjednika, a u Maksimirskoj 128 bi na njegovo mjesto trebali po prvi puta u povijesti postaviti ženu

Podsjećamo, Sportska inspekcija je naložila klubu da smjeni predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana obzirom da se nalazi u evidenciji Ministarstva pravosuđa kao pravomoćno kažnjena osoba.

U Dinamu su odmah reagirali i prema informacijama Sportskih novosti već su pronašli nasljednicu - Vlatku Peras. Ona je posljednje tri godine bila član Uprave kluba, a godinama je bila osoba od povjerenja Zdravka Mamića. U Dinamu je od 1999. godine, najprije u PR-u, pa u sportskom sektoru, bila je i poslovna tajnica, voditeljica ureda predsjednika uprave i potom direktorica ljudskih resursa i potencijala.

I ona je dobivala pozajmice od kluba...

'I ja sam uzela pozajmicu, koja mi je isplaćena u gotovini. Prvo 500.000 kuna krajem 2008., a od 2010. do 2011. podigla sam 1,6 milijuna kuna. Potpisali smo i ugovore. Nije bilo sredstava osiguranja, a rok za vraćanje je bio godinu dana, uz četiri posto kamate. Nisam vraćala u rokovima, ali sam na kraju sve vratila iz istih izvora iz kojih sam ih i posudila jer ih nisam ni potrošila', izjavila je tada Peras.

Inače, Dinamo zadnjih tjedana trese euforija zbog Europe. 'Modri' su usješno prošli Victoriju Plzen i plasirali se u osminu finala gdje ih očekuju dvoboji s Benficom. Maksimirski stadion gotovo je rasprodan prvog dana kada su ulaznice puštene u prodaju za prvu utakmicu (7. ožujka, 18.55, Arenasport).

  • +13
Navijači od rana jutra čekaju u redu za ulaznice u Maksimiru Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL