RENDULIĆ ZA TPORTAL

Hvalio Baturinu i igrača iz 'sjene', a stiglo i upozorenje: To će biti najveći problem

23.02.2024 u 05:58

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama plasirali su se u osminu finala Konferencijske lige. Modri su pred 18.000 svojih navijača odigrali s Betisom iz Seville 1:1 te su na taj način sačuvali prednost stečenu u utakmici odigranoj prošlog tjedna u Španjolskoj

Gosti iz Seville poveli su golom Cedrica Bakambua u 39. minuti dok je Dinamo izjednačio u 56. minuti, a strijelac koji je gurnuo Modre prema 16 najboljih u ovom natjecanju bio je Japanac Takuro Kaneko. Asistencija se piše Arberu Hoxhi.

Tako je Dinamo sačuvao prednost iz prvog ogleda u Andaluziji, a koju je pogotkom osigurao Bruno Petković. I kada podvučemo crtu, baš kao što je rekao i Betisov trener Manuel Pellegrini, zasluženo je prošao u osminu finala ovog natjecanja.

Slaže se s time i Krunoslav Rendulić, koji je uspjeh Modrih gledao s maksimirskih tribina, u društvu izbornika U-21 selekcije Dragana Skočića te njegovog pomoćnika Daniela Šarića.

'Dinamo je potpuno zasluženo prošao. Bio je bolji, pogotovo u drugom poluvremenu. Betis nešto bolji u prvom dijelu, ali generalno nemaju se Španjolci što žaliti. Moram reći da me Betis poprilično razočarao prikazanim. Što naravno ne umanjuje Dinamov uspjeh i pravo Modrih na ponos', rekao je za tportal 50-godišnji Rendulić.

Betis je, kao što ste rekli, bio nešto bolji u prvom dijelu. Imao je i vodstvo. A već u petoj, šestoj sekundi nastavka mogao je i udvostručiti prednost.

'Tih desetak sekundi drugog poluvremena moglo je promijeniti tijek utakmice. Sva sreća da je Dinamo uspio riješiti tu situaciju, jer da je Betis zabio gol, onda bi sve bilo puno, puno teže. Zanimljivo, Betis nakon te situacije nije kreirao ništa, pa čak ni kada je Dinamo zabio gol za izjednačenje i stigao do rezultata koji mu je jamčio prolazak.'

Imao je Dinamo dosta raspoloženih igrača, ali dojma smo da je Martin Baturina bio na najvišoj razini, već ga neko vrijeme nismo vidjeli tako raspoloženog.

'Slažem se, izuzetan je bio. Zaslužuje sve pohvale. Ali mene se također izuzetno dojmio Petar Sučić. I njegova je izvedba bila na vrhunskoj razini.'

Dinamovi su navijači napokon dočekali i Arbera Hoxhu. Upisao je asistenciju za strijelca Takura Kaneka.

'Pokazalo se to dobitnom kombinacijom, dva krila su donijela ono što je bilo potrebno, odnosno prolazak Dinamu.'

Iako Dinamo slavi ovaj uspjeh, znamo da mu je domaće prvenstvo prioritet, a već ove nedjelje Modri od 15 sati dočekuju lidera prvenstva, zahuktalu Rijeku.

'Dinamo se ispraznio. Ovo je fizički bila izuzetno zahtjevna utakmica, puno zahtjevnija nego utakmice u HNL-u. Ima malo vremena za odmor, niti tri dana, tako da je to najveći problem, odnosno kako osvježiti igrače bit će najteži zadatak za trenera Jakirovića.'

Možda će im ovaj uspjeh dati dodatnu energiju? Osim toga, ovo je Dinamu možda utakmica, kako volimo reći, 'biti ili ne biti'?

'Sigurno da hoće. Dat će im to energiju. Jer svjesni su u Dinamu da im je to jedna od ključnih utakmica i zato ne sumnjam da će biti pravi', poručio je Rendulić.

  • +53
Dinamo - Betis, Konferencijska liga Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL