PELLEGRINI VRLO ISKREN

Trener Betisa rekao ono što su svi vidjeli i objasnio zašto je Dinamo prošao!

22.02.2024 u 21:10

Bionic
Reading

Čileanski nogometni stručnjak, 70-godišnji Manuel Pellegrini, koji na klupi Betisa sjedi od kolovoza 2020. godine vrlo brzo nakon utakmice stigao je pred novinare. Njegova je momčad nakon remija 1:1 ispala iz Europe, ali Čileanac nije očajavao

Nogometaši Dinama plasirali su se u osminu finala Konferencijske lige, nakon pobjede 1:0 u Sevilli u uzvratu su na svom stadionu odigrali 1:1 (0:1) protiv Betisa.

Gosti iz Seville su poveli pogotkom Cedrica Bakambua u 39. minuti, dok je Dinamo izjednačio u 56. minuti, a strijelac koji je gurnuo Dinamo prema 16 najboljih u ovom natjecanju bio je Japanac Takuro Kaneko.

Trener Betisa Manuel Pellegrini stigao je vrlo brzo pred novinare, te je ovako objasnio lošiju predstavu svoje momčadi.

'Razlozi su razni, igranje u gostima, nakon poraza kod kuće, jako je teško okrenuti i nismo uspjeli večeras', rekao je trener Betisa i dodao:

'Nisam razočaran u ove igrače. Dosta smo iz raznih razloga bili ograničeni, borimo se, dali smo sve od sebe, željeli smo bolji rezultat u Europi i ostali smo bez KL, baš kao bez EL ranije. Morat ćemo napraviti detaljnu analizu kako bismo znali što se dogodilo. Ne bih mijenjao ništa u postavi koju sam izveo'.

Hoćete li se sada okrenuti domaćoj ligi?

'Rekli smo igračima da ne smijemo zapostaviti domaću ligu zbog Europe. Ovdje možete doći i do polufinala pa ispasti i otići praznih ruku. Moramo se boriti u La ligi'.

Navijači Betisa su razočarani, jer nakon što se kroz LLigu izbori Europa, u njoj kao da nema žara?

'Ne mislim da ne dajemo sve od sebe. Borimo se u Europi kao i u domaćoj ligi. Ovi igrači zaslužuju respekt za posao koji obavljaju. U EL smo do zadnje minute igrali s Eintrachtom, sezonu ranije nas je izbacio Manchester United, jedna od ponajboljih europskih momčadi, treći put smo morali igrati sa samo jednim stoperom, danas opet. Razlog nije u tome što ne želimo'.

Što se događa s ekipom u Europi, je li to samo splet okolnosti?

'Tri godine za redom igramo Europu, izbacile su nas momčadi koje sam rekao, nismo sada bili u situaciji idealnoj, ali borili smo se s onim što imamo'.

Što mislite o atmosferi na Maksimiru?

'Atmosfera je bila sjajna. Dinamo je prošao zasluženo, dobro je igrao i danas i u Sevilli. Kada analiziramo što smo učinili, mislim da taktika nije stvar prolaza, Dinamo je prošao jer je to više htio. Dinamo je promijenio način igre, a nakon gola je samo rastao'.

Kako će ovo utjecati na mentalno stanje u momčadi?

'Zbog Europe ne smiješ zapostaviti prvenstvo. U Europi možeš doći do polufinala i ispasti i nisi ništa napravio, a zapostaviš La Ligu. U ostatku sezone pokušat ćemo napraviti sve da se plasiramo u Europu', završio je Čileanac.

  • +53
Dinamo - Betis, Konferencijska liga Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL