BAŠ SU RAZOČARANI

Španjolski mediji nisu štedjeli Betis: Niste u stanju pobijediti Dinamo

22.02.2024 u 22:01

Bionic
Reading

Španjolski mediji ističu da je Betis "razočarao" te ponovo "posrnuo u Europi" nakon što je u četvrtak navečer ispao od zagrebačkog Dinama u 1/16 finala Konferencijske lige

"Novi neuspjeh u Europi razočaravajućeg Betisa", pišu novine Diario de Sevilla.

"Betis je rekao zbogom Konferencijskoj ligi, trećem po snazi europskom natjecanju u kojem nije bio sposoban pobijediti Dinamo u niti jednoj utakmici", dodaje ta dnevnik.

Dinamo i Betis odigrali su 1-1 u Zagrebu nakon što je prije tjedan dana Dinamo bio pobijedio s 1-0 u Sevilli.

Diario de Sevilla podsjeća čitatelje da su "zeleno-bijeli" prethodno ispali iz snažnije Europske lige gdje se također bio očekivao prolazak u skupini s Rangersom, Spartom Prag i ciparskim Arisom.

"Još jedna razočaravajuća europska predstava Betisa", istaknule su novine Marca nakon posljednjeg sučevog zvižduka na Maksimiru.

"Europska natjecanja ostaju prevelik zalogaj za zeleno-bijele koji nisu uspjeli proći niti jedno kolo u Konferencijskoj ligi. Sada se moraju usredotočiti na prvenstvo što je jedini put da se dogodine vrate u Europu", dodaju te novine.

Novine Estadio Deportivo pišu da Betisova prikazana igra nije bila dovoljna za prolazak.

"Oproštaj od Europe jer se nisu bili 'pojavili' u prvoj utakmici, a sada su zbog krhke obrane dopustili izjednačenje nakon golčine Bakambua", navodi taj medij..

  • +53
Dinamo - Betis, Konferencijska liga Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

"Betisov europski posrtaj", pišu novine AS.

Betis je tijekom povijesti u eliminacijskim fazama europskih natjecanja tri puta prvi susret izgubio doma - Chelsea (1-2) u Kupu pobjednika kupova, Eintracht (1-2) u Europskoj ligi i Dinamo (0-1) i Konferencijskoj ligi- i niti jednom to nije uspio preokrenuti u gostima premda je svaki put poveo s 1-0. Godine 1998. poveo je s 1-0 u Londonu protiv Chelsea, ali je na kraju izgbubio s 1-3. To mu se ponovilo 2022. kada je u Frankfurtu također poveo s 1-0 no Eintracht je izjednačio na 1-1 i prošao dalje. To se u četvrtak ponovilo i u Zagrebu.

  • +5
Navijači na utakmici Dinamo - Betis Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac