BRUTALNI UDARCI

Hrvatski rukometaši svladali Slovence; to što su gosti radili nije normalno

28.10.2017 u 22:17

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u zagrebačkoj Areni svladala je u drugoj prijateljskoj utakmici Sloveniju 21:20 u dvoboju u kojem su gostujući igrači prednjačili po brutalnim prekršajima

Nakon dvije prijateljske utakmice sa susjedima najvažnije je da se nitko nije teže ozlijedio. Naime, slovenski rukometaši u prvom susretu igrali su prljavo, a još gori bili su u Zagrebu gdje su zaradili dva izravna crvena kartona.

Znamo da rukomet nije sport za mamine maze, ali naši susjedi su brutalnim udarcima u vrat i lice naših igrača zaista pretjerali, a uz to su često prosvjedovali i svojim reakcijama izazivali nervozu kod gledatelja.

Ipak, bez obzira na sve to hrvatski rukometaši su pronašli način kako da svladaju grubog suparnika iako se mora priznati da nisu oduševili u ofenzivnom dijelu.

  • +10
Prijateljska rukometna utakmica, Hrvatska - Slovenija Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatski rukometaši su bolje krenuli u susret i u 18. minuti su vodili 7:4. U tom razdoblju vratar Mirko Alilović obranio je dva sedmerca. No, u drugom dijelu prvog poluvremena domaćini su počeli griješiti, napad je postao jalov i Slovenci su to iskoristili. Uspjeli su poravnati, a u zadnje tri minute i steći prednost od dva gola, te su otišli na odmor sa vodstvom 11:9.

Igra čvrstih obrana nastavila se i u drugom poluvremenu, a Hrvatska je u nastavku prvi puta povela tek u 49. minuti pogotkom Lovre Mihića, a potom je Cindrić povećao na 19:17. Nakon toga Hrvatska je imala igrača više i sedmerac, ali Čupić nije bio precizan, pa su Slovenci opet došli do izjednačenja (19:19) u 55. minuti. 

Ipak, u samoj završnici naši dolaze do pobjede. Svoj jedini pogodak na utakmici iskusni Igor Vori zabiio je u 57. minuti za vodstvo 20;19, a potom je na ulasku u posljednju minutu pogodio i Čupić.

Kod Hrvatske najefikasniji je bio Ivan Čupić sa šest golova (pet zabio iz sedmeraca), a Igor Karačić i Mario Vuglač dodali su po četiri. Momčad Slovenije predvodio je Jure Dolenec sa osam pogodaka, a Miha Zarabec zabio je tri.

Bila je to druga prijateljska utakmica Hrvatske i Slovenije ovog tjedna. U četvrtak u Ljubljani završilo je neodlučeno (26:26). Ove dvije utakmice bile su dio reprezentativnih priprema koje su hrvatski rukometaši obavili ovog tjedna. Izbornik Lino Červar na ovim pripremama zbog ozljeda nije mogao računati na Domagoja Duvnjaka, Marka Kopljara i Luku Šebetića, a reprezentativci će se ponovno okupiti krajem prosinca.

Podsjetimo, Hrvatska je od 12. do 28. siječnja 2018. domaćin Europskog prvenstva (Split, Poreč, Varaždin i Zagreb).