SLOVENSKI IZBORNIK ISKREN

Vujović bez dlake na jeziku o favoritima Eura, odnosu sa Červarom i treba li Duvnjak igrati za Hrvatsku

25.10.2017 u 19:50

Bionic
Reading

Hrvatske rukometaše očekuju dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom koje vodi Veselin Vujović, a cijenjeni stručnjak govorio je o tim predstojećim dvobojima, odnosu s Linom Červarom, favoritima Eura kojem je domaćin Hrvatska...

U siječnju ove godine hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je jedan od najbolnijih poraza u svojoj povijesti, na SP-u u Francuskoj izgubila je utakmicu za broncu iako je imala osam razlike. S druge strane stajali su rukometaši Slovenije predvođeni Veselinom Vujovićem.

Prije Eura u Hrvatskoj koje starta 12. siječnja 2018. ove dvije reprezentacije odmjerit će snage u prijateljskim ogledima. Prva je utakmica u Ljubljani 26. listopada (četvrtak) u Ljubljani, a drugi se igra u Areni Zagreb u subotu (28. listopada, 20.15 sati).

  • +10
SP u rukometu, Hrvatska - Slovenija, utakmica za brončanu medalju Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Za RTL televiziju svoja razmišljanja dao je Veselin Vujović koji se prisjetio utakmice u kojoj je Slovenija stigla do prve svjetske medalje u rukometu.

'Žao mi je što je to bilo protiv Hrvatske, žao mi je zbog Željka Babića (bivši izbornik op.a.), iako s puno Slovenaca baš tome veselilo,' rekao je Vujović koji je poželio da se Hrvatska i Slovenija opet susretnu i to u finalu Eura.

Sada su na redu prijateljske utakmice....

'Bit ćemo motivirani, mladi se žele dokazati, a ima starijih koji se žele dokazati da su bili neopravdano udaljeni.'

U prošlosti se puno pisalo o njegovim sukobima na terenu u makedonskom prvenstvu s Linom Červarom koji je opet izbornik Hrvatske. Kakav je njihov odnos?

'Vidite ja Linu smatram svojim rivalom, a to znači da ga izuzetno cijenim, da ga ne smatram rivalom to bi značilo da ga ne cijenim. Kod nas vlada uzajamno poštovanje.'

Tko je za njega favorit Eura.

'Favoriti su kao uvijek Hrvati, Francuzi i Norvežani', izjavio je Vujović koji nema imperativ medalje sa Slovenijom, ali kako kaže iskoristit će priliku ako im se ukaže.

Hrvatska ima problema s ozljedom Domagoja Duvnjaka, upitno je koliko će moći pomoći Hrvatskoj na Euru..

'Jedan od najboljih igrača na svijetu, on je čudo, treba mu pružiti šansu, treba ga procijeniti kakav je, ne treba ga voditi pod svaku cijenu na Euro ako nije spreman, jer je to mač s dvije oštrice.'