MAJKA PRONAĐENA; OTAC NIJE

Drama Liverpoolova Kolumbijca; oteli mu roditelje, policija i vojska u akciji

29.10.2023 u 15:59

Bionic
Reading

Roditelje kolumbijskog nogometaša Luisa Diaza, zvijezde Liverpoola i kolumbijske reprezentacije, u subotu su otele nepoznate osobe u gradu Barrancas, odakle je 26-godišnji napadač.

'Diazova majka je spašena, no još uvijek se traga za ocem', objavio je kolumbijski predsjednik Gustavo Petro na svom X računu.

Luis Manuel Díaz i Cilenis Marulande, oteti su dok su putovali u kombiju u gradu Barrancas, nakon što su ih presrele naoružane osobe na motociklima. Lokalni mediji su izvijestili da su Diazovi roditelji bili na benzinskoj postaji kada su ih odveli naoruženi ljudi.

Kolumbijski predsjednik Gustavo Petro rekao je kasno u subotu da je Diazova majka spašena, ali još uvijek se traga za njegovim ocem.

Ravnatelj državne policije, general William Salamanca rekao je da koristi sve agente kako bi pronašao Diazova oca. Uz policiju angažirana je i vojska.

Zbog dramatične i stresne obiteljske situacije, Diaz nije bio u sastavu Liverpoola u nedjeljnom ogledu protiv Nottingham Foresta.

'Ovo je zabrinjavajuća situacija za sve nas i bila je to prilično teška noć. To je novo iskustvo koje nam nije trebalo', kazao je menadžer Redsa Jürgen Klopp.

Ranije je Liverpool objavio priopćenje u kojem stoji da su svjesni situacije koja uključuje Diazovu obitelj i da su usredotočeni na dobrobit igrača.

Diaz, koji je 43 puta igrao za Kolumbiju, potpisao je Liverpool u siječnju prošle godine stigavši iz Porta u ugovoru vrijednom 45 milijuna eura.

Ove je sezone upisao 11 nastupa i postigao tri gola.