NAKLONILI SE HRVATU

Španjolski AS 'poderao' Carla Ancelottija; razlog je Luka Modrić

29.10.2023 u 15:37

Bionic
Reading

Od 12 utakmica u kojima je igrao ove sezone, Luka Modrić krenuo je u samo njih pet od prve minute. S time što u dvije nije dobio ni sekunde. No, iako ima 38 godina, Modrić je u El Clasicu pokazao svoju moć i klasu

Bio je svjestan Luka Modrić da pokraj 'mladih lavova' neće imati minutažu kao prethodnih godina, ali s obzirom na to da i dalje igra na najvišem nivou, očekivao je barem poštenu borbu, to jest da će trener Ancelotti dozirati minutažu prema prikazanom na treninzima.

Naglasio je i Modrić u jednom trenutku kako bi želio igrati više, ali nije dizao 'glas'. U jednom je trenutku to umjesto njega učinio Predrag Mijatović, otkrivši kako se hrvatski veznjak ljuti što ulazi s klupe. Naravno, predstava protiv Barcelone, u kojoj je kreirao preokret i pobjedu Kraljeva, daju za pravo Modriću i Mijatoviću.

Tako u svojoj kolumni piše novinar AS-a Antonio Romero.

'Hrvat ima pravo na ljutnju kada vidimo kako igra i u kakvoj je formi. Kod Reala vidim preveliku želju da umirovi legendarnog nogometaša. Carlo Ancelotti više gleda njegove godine nego njegove igre kada bira početni sastav. Očito je kako je Modrić, koji se bliži 40. godini, odigrao dvije utakmice na vrhunskoj razini u samo par dana. Kriminal je ostaviti Modrića na klupi u najtežim utakmicama. Realov stožer mora izabrati dane tijekom sezone kada će Modrić 'odrezati' odmor, ali kada su ovakve velike utakmice u pitanju, Modrić mora biti na terenu', napisao je kolumnist AS-a, te nastavio.

'Modrić je ušao u igru dok je Barcelona bila superiorna i promijenio je ritam utakmice. Real je imao velikih problema u stvaranju prilika, ali je Modrić donio veći posjed lopte i bolji protok igre. Osvojio je sve, ali Modrić i dalje prkosi izazovima kao što to rade velikani. Ne prigovara, stisnuo je zube i pokazao kako oni koji se klade na njegovu mirovinu još moraju čekati'.

  • +21
Barcelona - Real Madrid 1:2 Izvor: Profimedia / Autor: LLUIS GENE / AFP / Profimedia