REAKCIJA ŠPANJOLCA

Carlos Alcaraz bio je totalno iskren: Jako me povrijedio...

19.02.2024 u 08:40

Bionic
Reading

Carlos Alcaraz komentirao je svoj polufinalni poraz od Nicolasa Jarryja na Argentina Openu

Drugi igrač svijeta izgubio je u Buenos Airesu 7-6(2) 6-3 te je sada odigrao devet turnira bez osvajanja trofeja, a njegov posljednji naslov došao je u Wimbledonu prošle godine, kada je pobijedio Novaka Đokovića u nevjerojatnih pet setova.

'Težak poraz, jako me povrijedio. Ima mnogo stvari za poboljšati, a moja razina igre mora ići gore. Igrao sam dobar tenis, ali jako daleko od svoje prave razine. Osjećao sam se dobro fizički i to je važno, i mislim da ću s radom postati bolji, ali teško je… Pozitivna stvar je to što vidim da imam mnogo toga za poboljšati', objasnio je španjolski tenisač te dodao:

'Naučio sam da moram bolje čitati igru, dati svoju najbolju verziju u trenucima napetosti. Danas mi je to nedostajalo. Istina je da se očekivanja generiraju u meni na turnirima na koje idem. Možda ljudi misle da moram pobijediti u svakom meču. Šteta je vidjeti da nisam popravio neke stvari u svojoj koncentraciji od 2023. No godina je još jako duga, svašta se može dogoditi, a vidjet ćemo kako će dalje biti.'