ZAPELO JE...

Sigurdsson baš i nije 'siguran'. Hrvatski rukometaši čekaju izbornika

19.02.2024 u 07:39

Bionic
Reading

Iako je prije deset dana objavljeno da je Islanđanin Dagur Sigurdsson predao zahtjev Japancima za raskid ugovora, to se još uvijek nije dogodilo. A kako doznajemo, ta je 'formalnost' upitna

Hrvatska rukometna reprezentacija na nedavnom Euru u Njemačkoj zauzela je 11. mjesto, što je u Hrvatskom rukometnom savezu ocijenjeno negativom ocjenom, zbog čega je izbornik Goran Perkovac dobio otkaz.

Špekuliralo se da je takav ishod lako moguć, jer vidjeli smo da u HRS-u baš i nemaju strpljenja s izbornicima, pa se odmah počelo nagađati tko bi mogao biti Perkovčev nasljednik.

Od hrvatskih trenera u 'opticaju' su bili Nenad Šoštarić, Slavko Goluža i Lino Červar. Ali počeli su se spominjati i stranci, a najsigurnija oklada bio je Islanđanin Dagur Sigurdsson.

Nenad Šoštarić se prije nekoliko dana povukao i s klupe Zagreba zbog zdravstvenih problema (op.a. nedavno je operirao leđa te se mora posvetiti potpunoj rehabilitaciji), a očito su Goluža i Červar stavljeni na 'čekanje'. Doduše, to su sve neslužbene informacije.

Baš kao i ta da je Dagur Sigurdsson novi izbornik. Navodno je Islanđanin već pregovarao i dogovarao detalje s HRS-om, a kada ih je usuglasio, zatražio je od Japanskog rukometnog saveza raskid ugovora. Međutim na tome je stalo, jer Japanci još uvijek nisu pristali na ovaj prijedlog te Sigurdssona žele zadržati do kraja Olimpijskih igara u Parizu, na koje su se Japanci već kvalificirali, dok naši rukometaši to tek trebaju napraviti.

I očito su u HRS-u svjesni tog problema, jer napravljen je popis 35 igrača, odnosno maksimalno velik, kako bi potencijalni izbornik mogao probrati igrače po svom ukusu. Naime od 14. do 17. ožujka u Hannoveru održava se kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre, a u sastavljanju popisa nije bilo 'rukopisa' izbornika.

Prema dostupnim informacijama, dok se ne imenuje novi izbornik, zasad se kao sigurni u stožeru navode Denis Špoljarić te članovi stožera Gorana Perkovca, trener vratara Valter Matošević i Boris Dvoršek.