borba za drugo mjesto

Belgijski mediji nakon remija Dinama i Genka najviše spominjali jedno ime, a neki su bili realni: Da, njega će navijači proklinjati!

26.11.2021 u 08:48

Bionic
Reading

Nakon što je zagrebački Dinamo na Maksimiru odigrao protiv belgijskog Genka 1:1 te je tako osigurao proljeće u Europi zanimljivo je bilo čuti belgijske medije, jer gostujuća momčad bila je jako blizu pobjede i tri boda

U sklopu 5. kolu skupine H Europske lige Dinamo je remizirao s Genkom 1:1 te je tako osigurao proljeće u Europi i to najmanje u Konferencijskoj ligi. Za konačni poredak u skupini treba pričekati posljednje kolo koje bi moglo, kada su Genk i Dinamo u pitanju, biti poprilično dramatično.

No u Genku s pravom žale što nisu upisali pobjedu, a za to su i pronašli 'glavnog krivca'. To je naravno golman Dinama Dominik Livaković, koji je, kako pišu gotovo svi belgijski mediji, 'spasio domaćine.'

'Bila je to sjajna utakmica. Genk je mogao i do tri boda umjesto jednog, ali na kraju je promašio dvije velike šanse. Njegovi navijači proklinjat će Dominika Livakovića koji je spasio domaćine', piše između ostalog belgijski Nieuwsblad.

Ukratko, većina medija žali za propuštenim prilikama i čudi se kako je Livaković sve to uspio skinuti. S druge strane jasno je kako je Zadranin Livaković, nakon što nije branio dvije ključne utakmice Hrvatske u kvalifikacijama za SP, imao dodatni motiv da bi se dokazao izborniku Zlatku Daliću.

Voetbalkrant.com piše između ostalog sljedeće:

'Genk nije smio izgubiti danas u Zagrebu kako bi imao šansu za europsko proljeće, a morao je to učiniti bez zvijezde Onuachua, nigerijskog napadača koji se razbolio po dolasku u hrvatsku metropolu i, umjesto Maksimira, ostao je u hotelu liječiti se. Uskočio je Ugbo koji je baš u trenucima u kojima je Genk trebao primiti još koji gol zabio pogodak koji je na kraju donio važan bod', piše između ostalog Voetbalkrant.com.

Primjerice u članku Sudinfa između ostalog piše:

'Genk je uspio spasiti bod unatoč slabijim prilikama u prvom dijelu. Izjednačili su krajem prvog dijela poslije sretnog gola, a u nastavku utakmica je krenula vrlo sporo. U sličnom ritmu trajalo je cijelo drugo poluvrijeme koje promrzlim navijačima na tribinama nije ponudilo nikakvu priliku da se ugriju.' Kratko i jasno.

Usprkos sjajnom Livakoviću, ostaje dojam kako je ovo bila utakmica u kojoj je bod najpravedniji iako će obje momčadi žaliti za nekim propuštenim prilikama. A tek nakon zadnjeg kola bit će jasnije tko će financijski bolje proći jer postoji nekoliko kombinacija…

  • +66
Dinamo - Genk, 5. kolo Europske lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL