Svjetsko prvenstvo u rukometu

Argentinci slave nakon razbijanja Hrvatske i ne skrivaju oduševljenje: 'Pobijedili smo prvake svega, ovo je epska pobjeda!'

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 24.01.2021 12:53
  • Objavljeno 24.01.2021 u 12:53
Bionic
Reading

Argentinci ne skrivaju oduševljenje pobjedom nad Hrvatskom i sanjaju odlazak u završnicu

Argentina je u 2. kolu skupine II drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu razbila Hrvatsku i slavila s 23:19. Tako je sebi povećala šanse za četvrtfinale, a hrvatsku priliku svela na minimum. Pobijede li Katar u ponedjeljak, Argentinci idu dalje, a Hrvati odlaze doma.

  • +46
Argentina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Argentinci su krenuli furiozno i nakon pet minuta imali pet golova prednosti, dok Hrvatska nije uspjela zabiti gol prvih 10 minuta utakmice. Izbornik Argentine Manolo Cadenas nije skrivao zadovoljstvo.

'Počeli smo utakmicu s puno ambicija i samopouzdanja i to nas je dovelo do vodstva. Bila je to epska pobjeda za nas. To je prvi puta da smo pobijedili Hrvatsku, prvake svega! Naša dobra obrana i sjajan vratar su bili ključ uspjeha', rekao je Cadenas nakon utakmice.

Cadenasa i negove 'Gladijatore' slave i argentinski mediji. 'Povjesna pobjeda 'Gladijatora', povijesan poraz Hrvata', piše Clarin.com u naslovu svojeg teksta pa nastavlja u članku:

'Colo Vainstein nije mogao suzdržati suze u 29. minuti i kojoj sekundi. Još se igralo, ali on je plakao. Srušili smo europske viceprvake i svjetsku silu! Ostavili ih na korak do četvrtfinala prvi puta u povijesti svjetskih prvenstava.'

Dodaju i da je neriješeno na poluvremenu bilo zbog značaja Hrvatske u rukometu.

'Egal na poluvremenu je bio nezaslužen. Čini se da je to više bila nagrada za povijest imena Hrvatske. Pobjeda protiv Katara nas vodi u četvrtfinale', dodaju.

Slično pišu i ostali mediji. Lanacion.com piše kako je pobjeda nad Hrvatskom omogućila pisanje povijesti.

''Gladijatori' sanjaju kvalifikacije u završnicu Svjetskog prvenstva. Ova je utakmica označila ne samo najveću pobjedu u povijesti argentinskog rukometa, nego i nastavak sna o završnici Svjetskog prvenstva. I uspjeli su. Sanjaju', pišu Argentinci.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal