težak poraz

[FOTO] Lino Červar nakon teškog poraza od Argentine podnio ostavku: Sram me je, preuzimam odgovornost

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 23.01.2021 20:02
  • Objavljeno 23.01.2021 u 19:43
Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši u jako važnoj utakmici, koja im je jamčila ulazak u četvrtfinale, doživjeli su poraz od Argentine. Konačnih 23:19 za 'gaučose' čak ni ne pokazuje svu nemoć naših rukometaša. Naravno, nije još sve izgubljeno za Hrvatsku, ali za prolazak u nokaut-fazu treba joj pobjeda u ponedjeljak (20.30 sati) protiv Danske, aktualnog svjetskog prvaka

Hrvatska je izuzetno loše krenula u susret poglavito u napadu te je bilo 5:0 za Argentinu, da bi Čupić postigao prvi pogodak za Hrvatsku nakon 10 i pol minuta igre.

Ipak, do odlaska na odmor Hrvatska je uspjela poravnati na 12:12, a golom Mamića početkom nastavka i povela sa 13:12. Nažalost, pokazat će se da je to bilo jedino vodstvo Hrvatske na čitavoj utakmici, Argentina je odgovorila s tri uzastopna gola i preuzela kontrolu utakmice.

O bezidejnosti igre u napadu najbolje pokazuje podatak kako je Hrvatska u prvih 20 minuta drugog poluvremena postigla tek tri pogotka pa je Argentina ostvarila osjetnu prednost od 19-15 koju je znala sačuvati. Izbornik Červar tada je odlučio zaigrati sa sedam igrača u polju i bez vratara u fazi napada, ali zbog brojnih izgubljenih lopti Argentinci su takvu taktiku kažnjavali pogocima u praznu mrežu.

A evo što o svemu kaže izbornik Lino Červar:

'Nije dobro izgubiti utakmicu, iznenađen sam i ja kako smo igrali, jer smo prethodne tri utakmice dobro odigrali. Preuzimam odgovornost, a čelnicima saveza poručujem da potraže novog izbornika. Svoj sam dio dao uz puno posvećenosti, strasti i angažmana u vođenju reprezentacije, u 250 utakmica. 20 godina se stvarala ova reprezentacija, da se baca na glavu, da se bori, a toga sada nije bilo. I kada u ovakvoj utakmici, važnoj, tvoja momčad podbaci, mogu samo reći da sam razočaran. Neka bude ovo poruka onima koji će doći, dat ću potporu novom izborniku i reprezentaciji, ali mislim da nije trebalo ovako odigrati'.

Pitala je RTL-ova novinarka Červara je li to konačna odluka, rekao je dâ.

'Neću razmisliti o ovoj odluci, uvijek sam držao visoke kriterije. Novi čovjek treba preuzeti reprezentaciju'.

No, pred Hrvatskom još je utakmica protiv Danske, u kojoj se može izboriti četvrtfinale. Červar je tu utakmicu najavio ovim riječima.

'Naravno, ne znači da se predajemo, pokušat ćemo ići na pobjedu. Ali bez obzira na sve, ja nakon svjetskog prvenstva odlazim'.

Hrvatska je tako ostala na pet bodova, jednim manje od vodeće Danske, koja ima i utakmicu manje, te druge Argentine. Četvrti Katar, koji je u prvom susretu dana u ovoj skupini svladao Bahrein sa 28-23, ima četiri boda. Na dnu su Japan s jednim i Bahrein bez bodova.

U posljednjem kolu u ponedjeljak Hrvatska će igrati protiv Danske, dok će Argentina igrati protiv Katara. Hrvatska bi za prolazak u četvrtfinale trebala prvo pomoć Katara koji bi trebao svladati Argentinu, a zatim i svladati branitelja naslova.

  • +46
Argentina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal