gledamo je u Dnevniku

Marta Mrzlečki Šimić: 'Kućanske poslove uglavnom obavljam ja – da nisam novinarka, bila bih kućanica'

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

S novom jesenskom shemom u HTV-ova središnja informativna emisija se produljila u trajanju, a emitira se iz novog studija, koji se prostire na više od 320 četvornih metara s najmodernijom tehnologijom. U njihovom 'Dnevniku' i dalje ćemo viđati dosadašnja voditeljska lica među kojima je i 43-godišnja Pitomačanka Marta Mrzlečki Šimić

Pet godina vođenja središnje informativne emisije, kaže moglo bi se reći da je vrhunac njezine karijere, ako je riječ o Informativnom programu. ''Dnevnik' je naša središnja informativna emisija, sve se uvijek vrti oko njega i naravno da svi žele da im prilog bude objavljen upravo u 'Dnevniku'. Ja sam sretna što radim posao koji volim. Uživam u njemu i sreća je kada možeš raditi ono u čemu si dobar i što voliš', izjavila je Marta Mrzlečki Šimić za Večernji list.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'Dnevnik' se, opisala je, radi od jutarnjih sati. 'Urednici redakcija raspoređuju kolege na teren, imamo puno dopisništava, treba to sve uskladiti i paziti da nam nešto ne promakne. To je zajednički rad svih nas, u smjeni s voditeljem je back urednik koji napravi okvirni sadržaj i drži sve pod kontrolom, posebno tijekom njegova trajanja', pojašnjava Marta. Nemam nikakve rituale pred ulazak u studio, a i trema joj je nekako nestala s iskustvom. 'Ipak, uvijek je tu prisutna doza adrenalina, ne možeš pobjeći od toga, jer ipak u tom trenutku rad svih kolega ti prezentiraš i moraš jednostavno dati sve od sebe', kaže.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Izjavila je da ima osjećaj da i prečesto pokazuje emocije, posebno one vesele. 'Po prirodi sam optimistična, uvijek nasmiješena i nekako se vodim time da je smijeh lijek. I ružne vijesti nastojim što normalnije prezentirati gledateljima jer mislim da im ne treba u 19 sati netko tko je ljutit i natmuren, ističe. Nedostaje joj kontakt s ljudima jer se na terenu dobije uvid u neku drukčiju stvarnost, sagledaju probleme iz različitih perspektiva. 'Reportaža je kraljica novinarstva, s njome se mogu promijeniti stvari, pomoći nekome, ona potiče na razmišljanje, svi novinari uvijek trče za dobrom reportažom', smatra.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Nije jedina koja iz Bjelovara putuje na posao u Zagreb i to joj ne predstavlja problem, kako je više puta ranije do sada naglasila. 'Mnogi Bjelovarčani svakodnevno na posao dolaze u Zagreb, puno nas ima i na HRT-u. Možda je život u Zagrebu nekada i bio opcija, no kada sam postala mama, uvidjela sam prednost odgajanja djeteta u manjem gradu. Tu sve imamo, Adam je krenuo u prvi razred, blizu kuće nam je i škola i nogometni stadion na kojem on provodi najviše vremena. Sve možemo obaviti pješke ili na biciklu', poručuje.

U prosincu će sa suprugom Alenom proslaviti 20 godina braka. 'Proslavit ćemo u istom krugu ljudi koji su bili s nama kad smo se vjenčali – bilo nas je 30-ak, to je najuža obitelj, oni koji su uvijek tu i koji su najbitniji. Neki od njih, bake i djedovi, nažalost više nisu s nama, no ako zbrojimo svu djecu, ipak nas je više, tako da imamo razloga za slavlje. U šali znam reći da ćemo, ako ovako nastavimo, dogurati do zlatnog pira pa će nas snimiti za neku od naših emisija. A kućanske poslove uglavnom obavljam ja – da nisam novinarka, bila bih kućanica, ovako nastojim balansirati ta dva posla', priznala je.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!