neverbalna komunikacija

Fotografije otkrivaju još jednu razliku između osobnosti Kate Middleton i Meghan Markle

23.01.2018 u 15:29

Bionic
Reading

Jedna od najfotografiranijih žena na svijetu Kate Middleton uspješno je s godinama savladala ponašanje pred kamerama u svakoj situaciji. Možda joj na početku nije bilo lako, no zato danas to odrađuje s lakoćom, ali još uvijek ni približno dobro kao što to čini njezina buduća šogorica Meghan Markle

Za razliku od Meghan Markle, koja je još u mladosti naučila kako se ponašati ispred kamera, vojvotkinja Kate Middleton s tim se susrela tek ulaskom u kraljevsku obitelj.

Novopečena zaručnica princa Harryja u poziranju i ponašanju pred kamerama i fotoobjektivima ipak je daleko iskusnija.

  • +6
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Kraljevska pravila i ponašanje u određenim situacijama još uvijek mora učiti, ali talent za poziranje nitko joj ne može osporiti. Ako ništa, barem neka korist od Hollywooda i naslikavanja na crvenim tepisima. 

No strani mediji i u ovoj su kategoriji usporedili buduće šogorice i zamijetili jednu bitnu razliku. Dok u svim svojim javnim pojavljivanjima vojvotkinja od Cambridgea gotovo nikad ne gleda direktno u objektive, već uvijek negdje u daljinu ili skrene pogled, 36-godišnja Amerikanka do sada je uvijek gledala upravo u smjeru kamere. 

  • +27
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Upravo taj detalj upućuje i na bitne karakterne razlike ove dvije dame. Stručnjaci koji se bave govorom tijela tvrde kako ovo znači da je Megan otvorena za odnos s publikom i fanovima, dok je Kate ipak rezerviranija. 

'Iako su vršnjakinje, jasno se vidi generacijska razlika u njihovom odnosu pred kamerom. Kao i mnoge mlade žene danas, Meghan se koristi tehnikom 'udvaranja kameri' te tako sugerira želju da otvoreno i pouzdano komunicira s javnošću', naglašava Judi James, stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju. 

'S druge strane, vojvotkinja od Cambridgea često djeluje pasivnije na fotografijama, što možda ukazuje na to da ima rezerviranu osobnost. Ona lijepo pozira, ali nema izravnu komunikaciju', objašnjava nadalje James. To je uostalom i razlog zbog kojeg se Kate Middleton osjeća ugodnije iza objektiva, a najljepše fotografije svoje dvoje djece upravo je ona snimila.

To se najbolje moglo primijetiti prilikom svečanog slavlja Božića u Sandringhamu, kada su prinčevi Harry i William u pratnji svojih boljih polovica stigli pred crkvu. 

Da Meghan nema srama i treme pred pripadnicima sedme sile, moglo se vidjeti i prije tjedan dana, kada se s Harryjem pojavila u Cardiffu. 

Pokazala je tada svoju opuštenu i prirodnu stranu te uz široki osmijeh na licu odradila tek jedan u nizu zadataka koji ju očekuju ulaskom u kraljevsku obitelj. 

  • +29
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pritom bi se dalo raspravljati koliko je zadatak bio uspješno odrađen jer je svjesno prekršila dva važna pravila monarhije. S djevojčicom koja je satima čekala u masi da ju vidi snimila je selfie fotografiju (iako je nedavno sama priznala da joj to više nije dozvoljeno) te se potpisala, no ipak nije dala autogram jer je to zabranjeno pripadnicima kraljevske obitelji kako se potpis ne bi krivotvorio.