SVESTRANA PJEVAČICA

Kako je Minea snimila svoj prvi crtić

06.09.2015 u 11:39

Bionic
Reading

Renata Končić Minea okušala se u još jednoj novoj poslovnoj avanturi. Ovog puta sudjelovala je u hrvatskoj sinkronizaciji francuskog crtića 'Mune: Čuvar mjeseca'. Pjevačica je svoj glas posudila liku Glim

'Odavno sam zamišljala kako je to sinkronizirati crtiće i imala sam želju to saznati, a nakon što mi pružila prilika za to, ne mogu ne biti prezadovoljna. Angažman sam dobila zahvaljujući mojoj prijateljici, glumici Jasni Palić Picukarić koja to radi već dugi niz godina, a koja je znala da je to moja skrivena želja. Bez mog znanja otkrila je to ekipi s kojom inače snima crtiće i reklame i kad su me pozvali nisam ni sekunde razmišljala hoću li to prihvatiti', kaže Renata Končić Minea. Pjevačica dodaje da je riječ o vrlo zanimljivom i neobičnom crtiću u odnosu na većinu onih kakve smo navikli gledati.

'Mune: Čuvar mjeseca' je zapravo animirana bajka koja je istovremeno i moderni 3D film. U njemu se stapaju akcija, avantura, osjećaji i humor, a ima i epsku dimenziju.
'Jako zanimljivo je napravljen jer gledatelje primora da razmišljaju o onome što se u njemu događa. Imali smo dvije premijere, u Zagrebu i Opatiji gdje sam se družila s djecom i ona su oduševljena', ističe Minea. Za svoju prvu sinkronizaciju uopće se nije morala posebno pripremati.

'Mislila sam da će mi trebati vrijeme za pripremu, međutim, kad sam došla na snimanje naišla sam na ekipu koja je bila vrlo raspoložena, pristupačna i s puno strpljenja za mene pa smo sve u hodu odradili. Sve su mi objasnili kako treba i počeli smo polako snimati. Jako je zanimljivo jer ispred sebe imaš skripte u kojima su tvoji dijelovi teksta i ispred sebe ekran na kojem se emitira crtić. Moraš pratiti lik i uključiti se na mjestima gdje trebaš izgovoriti tekst. Potrebna je koncentracija i ne smiješ misliti ni na što drugo, ali meni to nije bilo teško', otkrila je Minea. Snimila je sve u jednom danu, tri puta po tri sata.

Svoj glas posudila je djevojčici Glim.
'To je simpatičan lik koji sam odmah zavoljela i u kojem vidim sebe. Onako kako se ona ponaša u crtiću, vjerojatno bih se i ja tako ponašala u stvarnom životu, da sam se našla u situacijama u kojima se ona našla (smijeh). Totalno sam se poistovjetila s njom. U crtiću ima raznih emocija, od sreće, smijeha, do zabrinutosti, tuge. Moram priznati da mi je to bila dobra škola za početak', rekla je. Ne krije da bi voljela nastaviti sinkronizirati još crtića ako joj se za to ukaže prilika.

Pristala bi, kaže, sinkronizirati svaki lik.
'To je toliko zanimljiv posao. Čak to ne mogu nazvati poslom jer je to čista uživancija. Da mi se ponudi i muški lik, potrudila bih se pretvoriti u njega i naučila govoriti muškim glasom', rekla je. Od djetinjstva su njezini najdraži likovi iz stripova i knjiga Mali princ te likovi i iz Šegrta Hlapića. I danas voli pogledati crtiće iako je odrasla na svojim omiljenim 'Baltazaru', 'Pčelici Maji', 'Štrumfovima', a voljela sam pogledati i dva simpatična blesava malca u crtiću 'A je to'', kaže Minea. 


Minea je u crtiću glas posudila liku djevojčice Glim


Pjevačica se nada da će i dalje sinhronizirati crtiće


Nakon svake premijere družila se se s malim i velikim gledateljima koje je crtić oduševio