MANJAK SAMOPOUZDANJA

Žene nesigurne u vezi svog izgleda teže napreduju u karijeri

20.07.2011 u 10:09

Bionic
Reading

Prema novoj studiji žene ugrožavaju karijeru ako su nesigurne u vezi svog izgleda te stalno razmišljaju o tome imaju li previše kilograma

Više od polovice anketiranih žena reklo je da njihova nesigurnost u fizički izgled utječe na posao. Oko 50 posto ispitanica izjasnilo se da nisu dovoljno dobre u poslu koji rade, a sve zbog manjka samopouzdanja.

Oko 15 posto žena misli da nisu napredovale na poslu zbog svojih fizičkih nedostataka koji im uzrokuju veliko opterećenje.

Među 445 žena koje su odgovarale na anketu tvrtke Dove, svaka peta potvrdila je da joj nezadovoljstvo fizičkim izgledom utječe i na svakodnevni život.

Psihologinja Linda Papadopoulo Daily Mailu rekla je da ovakvi rezultati ankete ne čude, jer svaka vrsta opsesije ili opterećenosti na kraju ima negativan učinak na ostala životna polja.

Već je jedno istraživanje pokazalo koliko su žene opterećene svojim kilogramima te koji im, imaginarno ili ne, često stoje na putu za bolji posao i plaću. Profesor na sveučilištu u Michiganu Edward Norton 2009. rekao je da su žene danas zapravo kažnjene u poslovnom svijetu i ne napreduju ako imaju višak kilograma.