ASTRO PROFIL

Ovaj horoskopski znak ne voli da ga se sputava u ljubavnim vezama

20.01.2024 u 10:33

Bionic
Reading

Usprkos imenu koje asocira na vodu, Vodenjak je zračni znak, čija vladavina obilježava sredinu zime. Traje približno od 20. siječnja do 18. veljače, iako ovisno o godini može početi ili završiti dan ranije ili kasnije. Simbol mu je čovjek s vrčem vode koju raznosi i izlijeva, zbog čega je poznat i pod imenom Vodonoša

U ovom slučaju ta voda predstavlja znanje, samospoznaju i pogled na stvari iz drugačijeg kuta gledišta.

Pogledaj detaljni horoskop

Pripadnici znaka čija vladavina ove godine počinje u subotu 20. siječnja navečer vitkije su građe i imaju profinjene crte lica. Obično su viši od prosjeka, a čak i ako su nižeg rasta, doimaju se višima nego što jesu. Može ih se prepoznati i po širokom čelu, naglašenim jagodičnim kostima i ustima, koja su uvijek, barem naizgled, razvučena u blagi osmijeh. Ono što na njima naročito privlači pažnju živahne su oči te dobronamjeran i susretljiv pogled.

U astrologiji je Vodenjak povezan s jedanaestom kućom, koja vlada prijateljima, skupinama ljudi i društvenim zajednicama. Njihov je planetarni vladar Uran, koji regulira nagle preokrete i revolucionarni duh. Drugi vladar Saturn čini ih spremnima na odricanja u ime viših ciljeva.

Vodenjaci se često osjećaju neshvaćeno jer su korak ispred svog vremena. Ne robuju konvencijama i uvriježenim normama ako u njima ne pronalaze dublji smisao i puni su originalnih zamisli za koje njihova okolina često nije spremna. Imaju jaku humanitarnu crtu, vjeruju u jednakost i ravnopravnost i nisu skloni diskriminirati ljude zbog njihove vanjštine. Zanima ih ono što se ispod nje krije.

  • +7
Jennifer Aniston rođena je 11. veljače 1969. u znaku Vodenjaka Izvor: Profimedia / Autor: MATT BARON/BEI / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / JUAN RICO / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Imaju potrebu učiniti svijet boljim i često se uključuju u volonterske, aktivističke i političke projekte za koje vjeruju da će tome pridonijeti. Ne vole da ih se sputava, pogotovo kad je o ljubavnim vezama riječ. Tko im pokuša uskratiti slobodu i vezati samo uz sebe, neće dobro proći. Njihova je ljubav više univerzalne negoli osobne prirode, no kad nađu srodnu dušu koja ih razumije i poštuje njihov neovisni mentalitet, poklonit će joj srce.