ODNOS PREMA NOVCU

Ovaj horoskopski znak je itekako štedljiv, ali ne i bolesno škrt

14.01.2024 u 07:20

Bionic
Reading

Poznat po upornosti i marljivom radu, Saturnovo dijete Jarac korak po korak gradi karijeru, težeći višem statusu i boljoj zaradi. Kao zemljanom znaku materijalna sigurnost i neovisnost su mu bitni

Ako je u mogućnosti, uvijek stavlja dio dohotka na stranu kako bi imao za crne dane. Bez ušteđevine i zadovoljavajućeg stanja na računu ima osjećaj da mu se ljulja tlo pod nogama. U dopušteni minus ući će samo u krajnje kritičnim situacijama i učiniti sve kako bi se iz njega što prije izvukao.

Pogledaj detaljni horoskop

Po prirodi odgovoran, tako se odnosi i prema novcu i ne razbacuje ga uludo. Potrudit će se uložiti ga pametno, recimo u životno osiguranje, fondove koji nude manju, ali sigurnu zaradu i nekretnine. Izbjegavat će rizične investicije koje obećavaju velik, ali neizvjesta prihod. Prije nego što uloži išta dobro će proučiti stanje na financijskom tržištu i odabrati opcije koje mu se čine najsigurnijima.

Impulzivna kupovina mu je strana. Napravit će popis stvari koje su mu potrebne i strogo ga se pridržavati. Mogao bi se počastiti nekom željenom stvarčicom ako je nađe po akcijskoj cijeni. Iako neki imaju takav dojam, Jarci nisu bolesno škrti, bilo kad je o njima samima, bilo o ljudima do kojih im je stalo riječ. Dragim će osobama rado darovati ono što priželjkuju, ako ih trošak ne baca u rizik. Nerado posuđuje drugima osim ako se profesionalno bavi kreditiranjem, a jednako se nerado zadužuje.

  • +3
Bradley Cooper je Jarac, rođen je 5. siječnja 1975. Izvor: Profimedia / Autor: Jeffrey Mayer / Pacific coast news / Profimedia

Štedljivost ih navodi na kupnju trajnih i kvalitetnih proizvoda koji će ih služiti godinama. Iako su takvi proizvodi skuplji, Jarac računa da će s njima proći bolje jer dugo neće morati kupovati zamjene i jer će manje trošiti na servisiranje. Njihovo je geslo 'nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino'. Naravno, pritom će voditi računa da ne idu iznad svojih mogućnosti i uvale se u dug. Ako je Jarac u novčanoj stisci, zadovoljit će se i s malim. To je znak koji se najlakše prilagođava na skroman život.

  • +28
Kate Middleton je Jarac, rođena je 9. siječnja 1982. Izvor: Profimedia / Autor: George Rogers / Sipa Press / Profimedia