TPORTALOVA SLATKA KUHARICA

Za sve ljubitelje slatkog imamo super jednostavan recept za genijalan kolač koji se ne peče

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 09.01.2021 19:02
  • Objavljeno 09.01.2021 u 19:02
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Anatolii Riepin / Alamy / Alamy / Profimedia

Vikendom nema ljepšeg rituala od ispijanja kave pod dekicom, a dan je još ljepši ako se uz kavu nađe i neki domaći kolač. Nema te osobe koja ne voli kolače, a pogotovo kada se od kuhinje do tanjura nađu u manje od sat vremena. Jedan takav brzinski desert naš je današnji prijedlog. Riječ je o kremastom kolaču s piškotima i dvije vrste kreme koji se ne peče, a koji izgledom podsjeća na tiramisu

Brzinski kolač s piškotima

Sastojci

Za podlogu:

  • 200 g piškota
  • 200 ml mlijeka

Za tamnu kremu:

  • 100 g čokolade
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 50 g Nutelle

Za bijelu kremu:

  • 600 g slatkog vrhnja
  • 400 g mascarponea
  • 100 g šećera u prahu
  • 5 g ekstrakta vanilije
  • 10 g kakaa za posipanje

Priprema

1. Piškote namočite na 2 sekunde u mlijeko pa ih poredajte u kalup veličine 22 x 22 centimetara.

2. U posudu dodajte slatko vrhnje, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Izmiksajte sve. Dodajte mascarpone pa ponovno miksajte dok se krema ne zgusne.

3. Dodajte otprilike 7-8 velikih žlica bijele kreme na piškote. Zagladite nožem. Stavite kolač na 30 minuta u zamrzivač.

4. Za to vrijeme pripremite tamnu kremu tako što ćete preko razlomljene čokolade dodati vruće slatko vrhnje. Kada se čokolada otopi dodajte Nutellu i sve dobro promiješajte.

5. Kolač izvadite iz zamrzivača, premažite tamnom kremom pa vratite u zamrzivač na 30 minuta.

6. Kolač premažite drugom polovicom bijele kreme te na vrh poredajte piškote koje ste prethodno namočili u mlijeku.

7. Prije posluživanja kolač pustite da odstoji u hladnjaku najmanje dva sata te ga prije rezanja posipajte kakaom u prahu.

U slast!

Kolač s piškotima

Kolač s piškotima

Izvor: Profimedia / Autor: Olena Kachmar / Alamy / Alamy / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!